Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Perlele, simbolul bogatiei


Perlele, simbolul bogatiei

Email Imprimare

Cu stralucirea ei calda, modulata de atatea tulburatoare irizari, perla nu a fost doar venerata, ci a devenit deja din Antichitate una dintre cele mai pretuite si cautate bijuterii. In timpul Romei antice, perlele erau considerate simbolul cel mai inalt al bogatiei si al statutului social. Lucrurile au mers atat de departe incat aceasta nevoie de a-si constientiza in permanenta bogatia si statutul social le-a facut pe nobilele doamne ale supremei Cetati sa poarte perlele chiar si in pat…

Dar una dintre cele mai celebre povesti o datoram istoricului roman Plinius cel Batran, care ne relateaza o intamplare care ii priveste pe Marc Antoniu si pe Cleopatra, fascinanta regina a Egiptului. Oferind un banchet in cinstea marelui conducator roman, aceasta il provoaca pe Marc Antoniu, afirmand ca ea ii poate oferi cea mai scumpa masa posibila, avand in fata doar un pahar cu vin fermentat. In fata nedumeririi lui, ea isi scoate de la ureche un magnific cercel cu o celebra perla care valora incredibila suma zece milioane de sersteti si ii da drumul in pahar. Dupa ce delicata perla s-a dizolvat, Cleopatra a baut paharul cu aceasta atat de scumpa bautura. Se spune ca l-ar fi imbiat sa bea si el un pahar in care sa dizolve celalalt cercel, dar Marc Antoniu era deja convins, declarandu-se invins. Dar aceasta era mai mult decat o extravaganta… La Roma dizolvarea unei perle, evident, nu de aceasta valoare, intr-o cupa de vin si inchinarea ei in cinstea unui bun prieten sau a iubitei era un semn de profunda stima sau pasiune.
O alta perla celebra, ce valora nu mai putin decat colosala suma de sase milioane de sersteti, a fost oferita in semn de iubire Serviliei, mama lui Brutus, de catre Cezar.
Dar pretul exorbitant al perlelor din acea perioada nu era o opreliste in fata extravagantelor. Daca pariul Cleopatrei se bucura totusi de irezistibila ei forta de seductie, nevoia de etalare a luxului in perioada urmatoare, a decaderii Romei, avea sa imbrace forme de-a dreptul grosiere. Pompei avea sa porunceasca sa i se realizeze portretul din perle, iar Nero si-a pregatit pentru supremele lui orgii paturi imbracate in perle.
Perioada de decadere a Romei a trecut… Au trecut si vremurile in care o perla putea valora cat un regat, dar perlele continua sa ne fascineze si continua in primul rand sa reprezinte cel mai sigur si mai fidel mesager de dragoste. Ele reprezinta si astazi cel mai seducator cadou. Le puteti gasi la You&Me. Si nu aveti nevoie de averi inestimabile pentru a intra in posesia lor. Nu e nici macar nevoie sa va goliti conturile din banca. Astazi, la You&Me, minunatele giuvaeruri, atat de fine si de delicate incat sa poata cuceri orice inima, va asteapta la preturi la fel de prietenoase pe cat de seducatoare sunt ele.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy