Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Perla, o comoara straveche


Perla, o comoara straveche

Email Imprimare

Daca ne intoarcem privirea spre stravechile tinuturi ale Chinei, vom descoperi manuscrise ce dateaza deja din 2.300 i.H. care ne vorbesc despre comorile imparatiei si, in special, despre acele fantastice perle ce constituiau mandria lor. In vechile texte hinduse ni se vorbeste despre zeiescul cadou al lui Krishna, despre cea dintai perla ce a stralucit sub razele blande ale soarelui. Descoperite probabil mai intai in India, unde localnicii coborau in adancuri in cautarea scoicilor, faima perlelor se va raspandi treptat in intreaga lume. Astfel, in Egipt perla apare ca bijuterie de-abia in secolul al V-lea i.H., dar faima ei va creste fulgerator. Roma antica, evoluand spre un lux incredibil, a ajuns sa nutreasca o adevarata pasiune pentru perle, platind pentru ele sume fabuloase.

De multe ori, invingatorii curselor sau luptelor din arene primeau drept premii coliere de perle. Imparatesele, matroanele si concubinele, la randul lor, detineau splendide bijuterii din perle. Prezenta unei perle mari in ureche a devenit practic de neimaginat, reprezentand trofeul oricarei femei cu succes… la barbati. In replica, matroanele din inalta societate au inceput sa poarte cercei incrustati cu doua sau trei perle in forma de para, ca simbol al respectului si notabilitatii.
Perlele ce formau colierul si bratara, de o inegalabila somptuozitate, purtate de sotia lui Caligula, Lollia Paulina, erau imbinate cu minunate pietre pretioase verzi si albastre, ridicandu-se la astronomicul pret de patruzeci de milioane de sersteti.
Dar erau si perle a caror nepamanteana frumusete ar fi fost de natura sa le harazeasca doar zeilor… Astfel, doua perle de o fascinanta frumusete pe care ar fi vrut sa le cumpere imparatul Severus au fost harazite statuii lui Venus. Iar romanii au dedicat frumoasei zeite un intreg templu impodobit cu perle. Minunea s-a petrecut dupa victoria asupra Cartaginei si dupa capturarea comorilor persane.
Nici astazi perlele nu pot lipsi din caseta de bijuterii. Fiecare femeie este in felul ei o intruchipare a zeitei frumusetii. Si fiecare are nevoie de micul si discretul ei templu ferecat in propria-i cutie de bijuterii. Fiecare are nevoie sa-si oglindeasca fermecatoarea-i intrupare in lumina delicata si seducatoare a acestui dar dumnezeiesc, al micutei si delicatei perle. Facandu-ne o vizita in magazinele noastre, You&Me, nu veti intarzia sa va indragostiti de perla care va este harazita. Este asemeni micului vrajitor ce asteapta sa aduca adevarata dragoste in viata dumneavoastra si s-o ocroteasca asa cum numai el stie sa o faca. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy