Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me O perla de exceptie, La Peregrina


O perla de exceptie, La Peregrina

Email Imprimare

La Peregrina, incomparabila, este una dintre cele mai celebre si cunoscute perle din lume. Astfel, aceasta superba perla in forma de lacrima, avand dimensiunea unui ou de porumbel, pierduta si regasita de mai multe ori, a impodobit nenumarate capete incoronate, a reprezentat piesa de atractie in cadrul mai multor filme celebre, dar a reprezentat, printr-un incredibil accident, si jucaria unui mult prea iubit caine. Inainte de toate, ea a reprezentat insa cea mai admirata si dorita bijuterie, fiind ravnita chiar si de Regina Elisabeth I, care purta siraguri imense de perle ce ii ajungeau de multe ori pana la genunchi. Dar nici una dintre perlele ei, cusute in rochii, prinse in diademe sau in coroana, nu putea rivaliza cu fascinanta, La Peregrina…

Adusa in secolul al XVI-lea din America, perla isi ascunde intrarea in istorie in nenumarate controverse, asa cum ii sta bine de atfel unei atat de indragite frumuseti. Astfel, Garcilasso de la Vega pretinde ca ar fi fost gasita in Panama, in 1560, de catre un sclav negru care drept recompensa pentru aceasta incredibila descoperire ar fi fost eliberat. Altii afirma insa ca fantastica perla ar proveni din Venezuela, fiind descoperita in 1574 si adusa in Spania lui Filip al II-lea, de catre Don Diego de Temes. Regele a daruit-o apoi Reginei Maria Tudor, pentru ca ulterior aceasta adevarata minune sa se reintoarca in posesia Casei Regale a Spaniei, astfel ca in Muzeul Prado pot fi admirate doua celebre tablouri ale lui Velasquez infatisand-o pe Regina Margarita, sotia Regelui Filip al III-lea, purtand celebra perla, prinsa intr-o brosa, respectiv pe nora acesteia, pe Regina Isabel, purtand si ea atat de mult ravnita La Peregrina, prinsa de data aceasta intr-un superb colier.
Mai tarziu, perla va fi vanduta de fiul lui Napoleon al III-lea Marchizului de Albercorn din Anglia, pentru ca, in fine, in 1969, Richard Burton sa o cumpare contra sumei de 37.000 de dolari si s-a daruiasca de Sfantul Valentin sotiei sale, celebra Elizabeth Taylor. Indragostita de minunata bijuterie, Taylor o va purta in nenumarate filme, aducand-o astfel in atentia publicului larg. Dar atat de mult indragita bijuterie i-a adus Elizabethei Taylor si o spaima vecina cu moartea... Intr-o zi, s-a trezit ca nu-si mai gaseste bijuteria preferata. Distrusa de pierderea acestei adevarate minunatii, dar si speriata de reactia pe care Richard urma sa o aiba la aflarea incredibilei vesti, Elizabeth a rascolit toate ungherele prin care credea ca ar avea vreo sansa sa o gaseasca. Intr-un tarziu, extenuata, speriata si disperata, s-a oprit din febrila cautare, pierzandu-si orice speranta. Alaturi se juca micutul ei pechinez. La inceput supararea nu a lasat-o sa-i acorde vreo atentie. Apoi, i s-a parut ceva straniu si s-a uitat mai atent. Mult indragitul animal se juca cu atat de pretioasa bijuterie… Cu greu i-a scos-o din gura si, spre marea ei usurare, perla scapase, ca prin minune, fara nici o zgarietura…
Astazi, celebra La Peregrina este montata pe un colier cu diamante, rubine si alte perle. Este o creatie de exceptie a casei Cartier, inspirata de portetul Reginei Mary a Scotiei, pictat de artistul flamand Hans Eworth. Chiar daca nu oricine isi poate permite sa plateasca zeci de mii de dolari pe o perla, aceste minunate creatii ale naturii poarta aceeasi forta de fascinatie chiar si atunci cand nu se pot lauda cu o istorie la fel de bogata si nici macar cu asemenea dimensiuni impresionante.
La You&Me va asteapta nenumarate perle care nu vor intarzia sa va cucereasca cu distinctia si farmecul lor inegalabil. Cu o perla adevarata viata te rasfata altfel… (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy