Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Perle celebre si disparute


Perle celebre si disparute

Email Imprimare

In afara de remarcabila perla a Cleopatrei, a carei legenda am mai invocat-o pe acest blog, sunt nenumarate alte perle care si-au arogat de-a lungul timpului statutul de cea mai mare sau cea mai scumpa perla din lume. Perla Cleopatrei nu a fost singura perla servita la masa, dizolvata intr-un pahar cu vin... Au existat si imitatori… Dar unele perle nu au devenit celebre prin modul in care au sfarsit intr-un pahar cu vin, ci prin modul in care au fost descoperite. Astfel, perla Huerfana, una dintre cele mai remarcabile bijuterii ale Coroanei Spaniei, nu a fost descoperita, asa cum te-ai putea astepta, intr-o scoica. Nu, ea a fost decoperita in Golful Panama, intr-o tesatura… Dincolo de aceasta bizara istorie, perla Huerfana s-a remarcat nu numai prin dimensiunile ei deosebite, ci mai ales prin forma si prin stralucirea ei exceptionala. Dupa ce s-a aflat in proprietatea primei guvernatoare a Cubei, Donna Isabel de Bobadilla, se spune ca Huerfana ar fi disparut in secolul al XVIII-lea, in incendiul Palatului Spaniol.
O alta perla celebra i-a apartinut lui Charles I si poate fi admirata in portretul regelui realizat, in 1636, de Anthony van Dyck. Portretul, care il infatiseaza pe rege, inconjurat de trei ingeri, purtand aceasta magnifica perla, poate fi admirat intr-o expozitie gazduita de Castelul Windsor. Din pacate, perla a disparut in 1649. Nimeni nu stie daca ea a fost distrusa, daca s-a pierdut sau se gaseste ascunsa intr-o colectie particulara. O soarta asemanatoare a avut si o perla care a apartinut urmasului acestuia, Charles al II-lea. Primita de la Don Pedro de Aponte, Conte Del Palmer, locuitor al Insulelor Canare, aceasta superba perla, ce se asemana izbitor cu vestita La Peregrina, avea sa se piarda, fiind redescoperita, ca intr-o adevarata poveste, dupa mai bine de 100 de ani, in 1961, pentru ca la scurt timp dupa aceea sa fie distrusa intr-un incendiu.
Nici Franta nu a fost scutita de povesti asemanatoare. O perla cu totul deosebita, cunoscuta sub numele de Regina Perlelor, a fost furata in 1792 din Garde-Meubles, impreuna cu buna parte din bijuteriile Coroanei. De atunci, Regina Perlelor a disparut fara urma. Exista insa si presupunerea ca minunata perla ar fi ajuns la fratii Zosima, bijutierii tarului Rusiei, care ar fi transformat-o in vestita La Pelegrina. Enigma se pastraza, mai ales ca legenda spune ca faimoasa La Peregrina ar fi ajuns, la un moment dat, prin periplul ei, si in Rusia, de unde a disparut pentru o buna perioada de timp, ca sa reapara mai apoi in Europa.  Dar poate ca Regina Perlelor e cea care a reaparut…
Dincolo insa de atat de incitantele istorii ale faimoaselor perle furate, diparute sau distruse, sunt nenumarate perle atat de frumoase incat nu ai cum sa nu te indragostesti de ele, care te asteapta la You&Me. E suficienta o simpla vizita si poti incepe o viata noua.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy