Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :


Perle stravechi

Email Imprimare

Perlele de exceptie se remarca prin dimensiunile, greutatea, forma sau stralucirea lor deosebita. Sunt insa si perle care se lauda cu vechimea lor… Astfel, perla Jomon este considerata a fi cea mai veche perla din lume. Cu o vechime estimata la aproximativ 5.500 de ani, se presupune ca ar proveni din Japonia epocii Jomon. Exista insa si… perle-fosila. In mod normal, perlele sunt afectate de trecerea timpului, dar exista si unele cazuri rare in care solul reuseste sa le apere de efectele nefaste ale trecerii timpului si chiar sa le ajute sa-si pastreze inegalabila lor stralucire. Acestea reprezinta, fara indoiala, adevarate minuni ale naturii.
Antichitatea nu ne-a lasat doar perle celebre, ci, in egala masura, minunate bijuterii ce potenteaza stralucirea si farmecul perlelor prin savante impletiri in aur, in care perlele isi dau intalnire cu alte alte pietre pretioase. O astfel de bijuterie de exceptie o reprezinta acul Afroditei, care provine din sanctuarul Afroditei din Cipru, datand din anul 300 i.H.. Obiectul contine perle considerate a avea origini diferite. Perla principala, mai mare, se considera a fi de apa sarata, in timp ce perlele mai mici care impodobesc minunata bijuterie se crede ca ar fi de apa dulce.
Acul Cleopatrei reprezinta, fara indoiala, si el una dintre minunile pentru care merita sa-ti planifici o vizita la British Museum. Dar tot aici puteti admira si minunate bijuterii din Roma antica, precum un superb colier datand din secolul al II-lea d.H.
Dar, pentru a ne seduce cu frumusetea si cu lumina lor difuza atat de bogata in nepieritoare taine, perlele nu au nevoie sa se poata lauda cu o istorie milenara. Este chiar preferabil sa-ti gasesti perla care iti este tie harazita. Si, fara indoiala, aceasta perla ce-ti va aduce apoi noroc tot restul vietii o poti gasi in magazinele You&Me.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy