Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me O bijuterie de exceptie a secolului al XVI-lea


O bijuterie de exceptie a secolului al XVI-lea

Email Imprimare

Lordul Canning a reusit ca in perioada 1856-1862, in care a fost guvernator al Indiei, sa ia o serie intreaga de masuri benefice pentru tara al carui destin il hotara, astfel incat a primit cadou o bijuterie de exceptie care de atunci ii poarta numele. Realizata in secolul al XVI-lea din aur masiv cu incrustatii de email si de minunate diamante si rubine, contine - in afara de mai multe perle care ii completeaza stralucirea - si o perla imensa de o forma ciudata, din care a fost realizat tocmai bustul muschiulos al personajului. Bijuteria reprezinta astfel o fantastica “sculptura” de o expresivitate cu totul iesita din comun.

Adusa in Anglia de Lordul Canning, bijuteria a fost cumparata in 1935 de Victoria&Albert Museum din Londra pentru suma de 26.000 de dolari. Fondat in 1852, muzeul poarta numele Printului Albert si Reginei Victoria. Astazi, desfasurandu-se pe o suprafata de 51.000 de metri patrati si putandu-se lauda cu 145 de galerii, muzeul acopera cu colectiile sale peste 5.000 de ani de arta universala, fiind cel mai mare muzeu de arta si design al lumii.
Minunata bijuterie Canning l-a inspirat mai tarziu pe Kenneth J. Lane care a realizat o versiune proprie a acestei capodopere. Infatisandu-l probabil pe Neptun insusi, zeul marilor sufla intr-un corn realizat dintr-o scoica. La fel precum capodopera care l-a inspirat, si aceasta bijuterie uimeste prin corpul muschiulos, perfect intruchipat de o perla cu o forma nemaivazut de sugestiva.
Bijuteria Canning reprezinta, fara indoiala, un adevarat trofeu muzeistic, fiind menita astazi a fi admirata si nu purtata. La You&Me gasiti insa nenumarate bijuterii menite sa va puna in valoare, astfel incat dumneavoastra sa fiti cea necontenit admirata. (Foto: www.internetstones.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy