Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Colierul Reginei Maria Stuart


Colierul Reginei Maria Stuart

Email Imprimare

Istoria Reginei Maria Stuart (Mary a Scotiei sau Mary I, cum mai este cunoscuta) reprezinta o istorie la fel de fascinanta precum imensa ei colectie de bijuterii. Considerata de unii o criminala odioasa, iar de altii - o martira, Maria Stuart a fost  incoronata dupa ce tatal ei, James al V-lea al Scotiei, a murit. Se casatoreste in 1558 cu viitorul rege al Frantei, Francis II, care va muri insa in 1560, astfel ca Maria Stuart se va casatori cu varul ei Henry Stuart, Lord Darnlay. Dupa o scurta si nefericita casatorie, va muri si acesta, probabil strangulat, iar Mary se recasatoreste rapid cu James Hepburn, cel de al patrulea conte de Bothwell, presupus asasin al lordului Darnley. Acuzata si ea de omor, este arestata si obligata sa abdice in favoarea fiului ei de un an. Reuseste sa fuga in Anglia unde verisoara ei, Regina Elisabeta I, o va aresta, considerand-o principala ei rivala la tron, si o va executa cativa ani mai tarziu. Maria Stuart a mostenit evident bijuteriile Coroanei, dar in afara de acestea a dobandit si multe bijuterii personale de o bogatie si de o frumusete rara. Perlele, diamantele si rubinele ei erau cu adevarat de exceptie. Pana si zecile ei de rochii si superbele ei voalurile erau ornate cu perle menite sa-ti taie rasuflarea.

Cea mai mare parte a bijuteriilor ei aveau sa fie spulberate de vant. Una dintre aceste inegalabile giuvaeruri, un impresionant colier format din sase siraguri imense, numarand nu mai putin de 600 de perle, a ajuns la Elizabeta I, verisoara ei care a tinut-o prizoniera ani si ani pana ce a executat-o. Cele 600 de perle nu erau toate albe, unele proveneau de la specii foarte rare de scoici, avand nuante purpurii… O alta bijuterie celebra a ei a fost un colier de aur cu 34 de perle minunate de apa dulce, provenind din raul Tay, si pe care l-a dat ducelui de Norfolk cu care planuia sa incheie cea de a patra ei casatorie, dar care nu a mai avut loc niciodata.
Perle si coliere superbe se gasesc insa si astazi. Sunt nenumarate bijuterii, in stralucirea carora respira un viitor fericit si nu un trecut atat de insangerat precum destinul sarmanei Mary I. La You&Me bijuteriile respira aerul proaspat al dragostei si al viselor ce asteapta sa prinda viata… (Foto: Wikipedia)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy