Miercuri, 17 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Fascinantele forme ale perlelor


Fascinantele forme ale perlelor

Email Imprimare

Perlele sunt vii, create prin stradaniile scoicilor, de ani si ani, in tainice adancuri. Astfel, forma lor este mereu alta. De aceea este si atat de greu sa gasesti doua perle care sa arate la fel! Daca le studiezi cu suficienta atentie, intotdeauna vei descoperi o minuscula imperfectiune care le confera, de fapt, unicitatea. Cele mai apreciate sunt perlele rotunde sau, altfel spus, cele pe care la o inspectie sumara le putem considera perfect rotunde. Difera apoi dimensiunea si culoarea. Tocmai de aceea este atat de greu sa sortezi perlele, astfel incat sa poti crea coliere cu perle de aceeasi dimensiune si culoare.

Perlele obisnuite au dimensiuni intre 1 si 15 milimetri, fiind folosite de obicei perle cu dimensiuni intre 7 si 9 milimetri. Ele pot ajunge si la dimensiuni mult mai mari, dar pretul lor creste rapid ajungandu-se la sume exorbitante…
Sunt folosite insa si perle cu forme variate. Astfel, in afara de perlele rotunde, vom gasi bijuterii cu perle semirotunde, ovale sau cu mici variatii fata de forma ideala de sfera, apoi perlele cu variate forme de picatura, de para, de ou sau nasture si, in fine, perlele baroce cu suprafata neregulata putand prezenta cele mai diferite forme.
In mod normal, imperfectiunile scad valoarea perlei. Dar sunt multe cazuri in care aceste variatii ale formei creeaza adevarate opere de arta, conferind in acelasi timp perlei o identitate aparte, inconfundabila, perla putand ajunge in acest fel la valori imense. In mod uzual cele mai cautate sunt perlele rotunde, cu cat mai putine imperfectiuni, dar nenumarate perle celebre sunt perle baroce ce se pot lauda cu cele mai ciudate, variate si expresive forme.
Cautate sunt insa si perlele in forma de picatura care reusesc sa confere un aer aparte bijuteriilor in care sunt incorporate. Perla clasica ramane insa fara indoiala perla rotunda si colierele realizate din aceste minuni ale naturii. Astazi este simplu. Este suficient un singur drum pana la un magazin You&Me si cu siguranta veti putea gasi perlele de care sa va indragostiti. Merita sa incercati. Nu veti regreta.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy