Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Perla neagra sau perla tahitiana


Perla neagra sau perla tahitiana

Email Imprimare

Perla neagra, simbol al succesului si al bunastarii, cunoscuta si ca perla tahitiana este o perla mai rara, considerata a fi de o suta de ori mai rara decat perlele albe, dar, contrar numelui, ea nu este neaparat de culoare neagra... Culoarea ei variaza de la gri argintiu pana la negru antracit, culoarea neagra fiind cea mai rara. De multe ori ele etaleaza insa un adevarat curcubeu de culori de la roz si violet pana la verde, albastru si turcoaz. Tocmai acest incredibil joc de culori este menit sa dea in mare masura valoarea deosebita a acestor perle. Nuantele puternic purpurii, de verde paun sau vinetii fiind cele mai apreciate.

Denumirea de perla de Tahiti provine nu din faptul ca acestea ar fi produse acolo, ci datorita faptului ca Tahiti  reprezinta centrul de comercializare a perlelor din Polinezia Franceza. Perla neagra este de dimensiuni mai mari, legile locale impunand o dimensiune minima pentru export de 8 milimetri, majoritatea avand dimensiuni de 10-11 milimetri, fiind insa frecvente si perlele de 18 milimetri.
O perla celebra care se presupune ca ar proveni din Polinezia Franceza este Perla Drexel de culoare gri inchis cu  tonuri de roz, care adusa in Franta a fost incorporata la cererea lui Mary S. Irick Drexel de catre Cartier intr-o brosa pandativ Belle Epoque. Chiar daca productia totala de perle tahitiene este in jur de un million de perle pe an, perla neagra ramane una dintre cele mai rare si mai cautate perle.
Scoica Pinctada margaritifera care le produce este ea insasi o scoica de dimensiuni mari cu o greutate medie de 5 kilograme care secreta un pigment negru antracit, responsabil si de culoarea perlelor care depinde tocmai de concentratia acestui pigment. Scoica Pinctada margaritifera traieste in Oceanul Pacific in zona Papua Noua Guinee,  in zona Polineziei Franceze, a Indoneziei, Japoniei si Australiei, dar si in sud-vestul Oceanului Indian, in Golful Persic si Marea Rosie. Dar perlele negre provin si de pe cursul superior al raului Mississippi.
Frumusetea unei perle negre vine in primul rand din fantasticele ei irizatii. Este suficient sa o rotesti pentru ca sa te poti bucura de tot acest subtil joc de culori atat de diferit de la o perla la alta, etalat inr-o minunata si ireala lumina translucida.
De la perla perfect rotunda la cea in forma de para sau cea baroca, doar preferintele personale pot decide ce trebuie ales. Dar nu numai perlele negre te pot incanta cu irizatiile lor. Vizitand magazinele You and Me veti gasi nenumarate perle care sa va incante cu frumusetea lor. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (2)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy