Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Perlele trebuie iubite


Perlele trebuie iubite

Email Imprimare

S-a spus ca, daca diamantele sunt prietenele cele mai bune ale unei fete, atunci perlele sunt iubitii lor secreti… Si, intr-adevar, nu ai cum sa nu  iubesti aceste adevarate minuni cu atat de delicatele lor irizatii de lumini ce ascund atatea taine si iti impartasesc atatea vise. La fel precum dragostea ce se infiripa de multe ori pe nesimtite, dupa ce s-a strecurat un vag suras, o atingere delicata sau, fara nici o explicatie, vocea a tremurat pe neasteptate, vrand parca sa spuna sau sa ascunda un vis, o asteptare sau o dorinta inca nemarturisita. La fel se naste si perla dupa ce un minuscul fir de nisip s-a strecurat pe nesimtite, ca un strengar, in tainicele adancuri ale scoicii. Iar aceasta, sub pretextul ca se apara, il imbraca incet, cu nespusa grija, in pretioasele vesminte de sidef. Ai putea crede ca e o munca simpla. Dar nu e asa. E o nesfarsita tesere din minuscule cristale, mici hexagoane aidoma fagurilor de miere, ce vin sa se aseze cu grija unul langa altul, strat peste strat, formand incetul cu incetul fantasticul vesmant cu care minusculul fir de nisip va pasi falnic in lume.

E greu de crezut, dar pentru a mai aseza doar un milimetru de “carne” pe atat de delicata perla, scoica asterne cu migala, unul peste altul, nu mai putin de 2.500 de straturi de cristale. Si nu confundati aceste cristale fermecate cu banale materiale de constructii… Ele nu sunt doar fantastic de mici si de delicate, dar, aidoma farmecului feminin, au talentul de a atrage lumina intr-o irezistibila imbratisare. Mirajul cu care te intampina o perla vine in primul rand din tainicul dans al luminii intre miile de straturi de cristale. E o profunda, navalnica si, totusi, atat de delicata imbratisare a luminii cu nestemata zamislita prin grija zeilor de o scoica ascunsa in adancuri.
Nu e de mirare ca trecerea de la clasica asociere a discretelor coliere de perle cu o atat de sobra rochie neagra la nestavilitul joc al perlelor colorate, intr-o varietate fantastica de forme si marimi, s-a produs in trendul freneticelor dansuri din anii ’20 ai secolului trecut, cand siragurile lungi de perle puneau in valoare decolteurile adanci ce frematau  purtate de Charleston-ul pe atunci la moda.
Musorski spunea ca nu exista ganduri frumoase fara forme frumoase. Si ce altceva le-ar putea purta mai deplin pe amandoua decat o adevarata bijuterie, decat adancul plin de taine al perlei?! Privind in istorie te poti convinge insa ca perla nu a incetat niciodata de a fi in acelasi timp clasica si moderna, sobra, puternica si totodata infinit de delicata, cu un irezistibil vino-ncoace. Lasati-va cucerite de ele in magazinele You&Me si viata dumneavoastra va capata o noua dimensiune.

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy