Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :


Perla multicolora

Email Imprimare

O superba perla de 38,18 carate cu dimensiuni apreciabile de 24,2 mm x 21,9 mm x 15,9 mm a fost gasita in raul Cumberland. Lung de 1.107 km, raul strabate sudul Statelor Unite ale Americii, prin statele Kentucky si Tennessee. Dar nu atat dimensiunile deosebite au facut celebra aceasta perla, cat fantasticul ei joc de culori. Un incredibil amestec de albastru, verde si roz stralucitor. In general, perlele au o culoare de baza care poate fi alba, argintie, crem, galbena, roz, verde, albastra, neagra sau aurie. Sunt insa cunoscatori care reusesc sa distinga peste trei sute de culori intr-o perla.

Separarea lor este dificila pentru ca peste aceasta culoare de baza se suprapune o culoare translucida care ii confera perlei irizarile ei unice. Este tocmai ceea ce confera perlei valoarea si inegalabila ei frumusete.
O perla care sa aiba un astfel de amestec al culorilor de baza, de la roz stralucitor la verde si albastru, este intr-adevar o raritate. Nu este astfel de mirare ca multi specialisti au incercat sa dezlege acest mister. Cum a fost posibil sa apara o astfel de minune a naturii? In cele din urma, majoritatea specialistilor au imbratisat ipoteza ca formidabilul joc de culori s-ar datora poluarii produse in zona de un combinat de placare cu crom. Am avea, astfel, situatia in care poluarea ar fi realizat nu numai degradarea naturii, ci acum ar fi stimulat-o sa creeze o adevarata minune... Caci irizarile acestei perle depasesc intr-adevar orice inchipuire. Culorile atat de puternice si de stralucitoare, indiferent ca vorbim de roz ori de verde sau albastru, sunt oricum rare, dar a le gasi la una si aceeasi perla este cu adevarat de necrezut. Dar natura, dupa cum se vede, nu rateaza nici o ocazie. Este in stare sa foloseasca pana chiar si nefasta poluare pentru a creea noi minuni…
Irizatiile perlelor reprezinta adevarate opera de arta, chiar si atunci cand nu amesteca intre ele culori atat de deosebite. Facand o vizita la magazinele You&Me va veti convinge singuri ce farmec irezistibil pot avea perlele, indiferent de culoarea lor. Si, cu siguranta, veti gasi acolo si perla care va e harazita si de care nu veti intarzia sa va indragostiti.

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy