Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me O noua viata pentru bijuteriile din argint


O noua viata pentru bijuteriile din argint

Email Imprimare

Expuse la umiditate, ornamentele si bijuteriile din argint isi pierd treptat stralucirea si devin din ce in ce mai mate. Daca sunt foarte vechi si nu au fost curatate prea des, pot ajunge aproape negre. Totusi, nu e momentul sa ne ingrijoram, caci exista suficiente solutii de a-i reda argintului intreaga stralucire si glorie initiala. Si nici macar nu este nevoie sa folosim solutii speciale pentru argint, care contin chimicale ce pot dauna metalului, deoarece exista metode mult mai simple, la indemana oricui. Va prezentam cateva dintre ele.

Foita de aluminiu
Avem nevoie de o foita de aluminiu, sare, apa fierbinte, o carpa moale si un vas mic. Vasul se umple pe jumatate cu apa fierbinte, se pun cateva linguri de sare si se lasa sa se dizolve. Foita de aluminiu se pune apoi pe fundul vasului. Asezam in apa bijuteriile de argint, iar vasul il miscam cu miscari usoare. Aluminiul si sarea actioneaza ca un magnet pentru murdarie, pe care o desprind de pe argint. Lasam obiectele de argint timp de cateva minute in vas, dupa care le scoatem, le clatim sub un jet de apa si le stergem cu o carpa uscata.

Pasta de dinti
O metoda foarte eficienta si foarte cunoscuta este cea care utilizeaza pasta de dinti. Avem nevoie doar de o carpa moale, un vas mic, apa, pasta de dinti alba si o periuta de dinti cu peri foarte moi. Intai frecam bine argintul cu carpa, pentru a indeparta cat mai mult din murdarie. Punem apoi putina pasta de dinti in vas, afundam bijuteria in ea si o frecam cu carpa sau cu periuta, cu miscari in linie dreapta, paralele. Atentie: in nici un caz nu vom folosi o periuta cu peri tari, caci vom zgaria argintul! Clatim apoi bijuteria cu apa rece, dupa care o stergem bine, indepartand toate urmele de pasta de dinti. Pentru o stralucire maxima, frecam bine cu o alta carpa moale si uscata.

Bicarbonat de sodiu
Amestecandu-l cu apa, bicarbonatul de sodiu formeaza o pasta netoxica foarte eficienta pentru curatarea argintului. Avem nevoie de un burete moale, curat si umed si de o carpa moale. Luam pasta cu buretele si o intindem usor pe toata suprafata de argint. O lasam pe metal pentru o vreme – cu cat mai mult, cu atat mai bine. Dupa aceea, indepartam pasta cu apa fierbinte si stergem bine argintul cu carpa uscata. Sau puteti alege o alta metoda, aceea de a vizita magazinele You&Me, unde consultantii nostri va vor sta la dispozitie pentru a va ajuta in privinta micilor reparatii si a curatirii bijuteriilor de argint. (Foto: Stock.XCHNG)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy