Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :


Topite dupa argint

Email Imprimare

A existat o vreme in care argintul era considerat chiar mai valoros decat aurul. Era perceput ca metalul Lunii, iar unii oameni erau convinsi ca are putere asupra mintii si sentimentelor noastre, asupra emotiilor si a iubirii, dar si proprietati vindecatoare. Fiind un metal foarte moale, in mod obisnuit este prezent in aliaje, mai ales cu cupru. Argintul cu puritate standard a fost creat pentru prima data in Germania, in regiunea numita Easterling. De aici provine cuvantul sterling din limba engleza, care inseamna [argint] "cu puritate standard", dar si [lira] "sterlina".
Astazi, cei mai mari producatori de argint sunt China, Mexic, Rusia, Australia, Peru, Chile, Polonia, SUA (statele Colorado si Michigan) si Canada.
Argintul cu puritate standard are 92,5% argint si 7,5 cupru (si/sau alte metale) si este marcat cu .925 (adica 92,5% argint). Este cea mai utilizat tip de aliaj de argint. E mai dur si mai rezistent in timp decat argintul pur. Argintul pur (fine silver, .999) e topit la 961 grade Celsius, in timp ce argintul cu puritate standard e topit la 779 de grade, iar punctul de curgere este la 902 grade.
Mai exista un tip de aliaj, mai pur decat argintul cu puritate standard, argintul Britannia (.995), care are maximum 5% din alte metale.
Vermeil este termenul care desemneaza argintul aurit, dar si argintul placat cu platina. Termenul, apartinand lumii bijutierilor, e un cuvant frantuzesc care, in secolul al XIX-lea, a inlocuit termenul englezesc gilded/gilt-silver.
Argintul din monezi se topeste la o temperatura un pic mai joasa decat argintul cu puritate standard, deoarece contine mai mult cupru decat acesta din urma, mai exact intre 10 si 20%. Iar pentru monezi a fost folosit din cele mai vechi timpuri...
Totusi, argintul isi gaseste maxima punere in valoare in bijuteriile si ornamentele care ne infrumuseteaza viata! Iar magazinele You&Me si-au propus sa va poarte in fascinanta lume a bijuteriilor din argint… (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy