Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Spune-mi ce piele ai, ca sa-ti spun ce bijuterie sa porti!


Spune-mi ce piele ai, ca sa-ti spun ce bijuterie sa porti!

Email Imprimare

Tipul de bijuterie care ti se potriveste nu e determinat numai de gusturi si de... portofel, ci mai ales de modul in care corpul tau reactioneaza la expunerea la metale. Argintul se matuieste in special cand afara e cald si multa umezeala in aer. Cuprul din aliaj reactioneaza la substantele poluante din aer, innegrind suprafata metalului. Acest lucru poate provoca iritarea pielii, daca pielea ta e sensibila la nichel sau cupru.
Daca observi ca, acolo unde bijuteriile ating pielea, apar o mancarime si o roseata care persista, inseamna ca esti sensibila la aliajul respectiv.
La fel ca aurul, argintul este nonreactiv, adica nu provoaca alergii decat extrem de rar, dar asta nu inseamna ca oricine poate purta orice tip de bijuterie fara probleme. Intelegand mai bine metalele, putem alege bijuteriile potrivite si sanatoase pentru noi.

Argintul .925 nu creeaza probleme majoritatii oamenilor ce poarta bijuterii efectuate din acest aliaj. Aliajele de argint moderne nu contin nichel, elementul iritant obisnuit al bijuteriilor din metal. In plus, exista in argint si alte metale, pe langa cupru. Ar fi prea costisitor ca acestea sa fie indepartate, astfel ca argintul .999 este cel considerat pur.
Aliajele cu procent mai scazut de argint, cum este aliajul mai vechi, vintage, din Europa (80% argint, 20% cupru), pot insa irita pielea celor care sunt sensibili la cupru. In timpul revolutiei industriale din Europa, oamenii au constatat ca argintul lor de 800 se matuia mult mai repede ca inainte – era o reactie la noii poluanti din aer, care rezultau din arderea carbunelui in fabrici! Cu cat e mai pur si mai lipsit de cupru, cu atat argintul se matuieste mai greu, dar oricum se murdareste.
Un aliaj mai nou aparut este Argentium – este un argint cu puritate standard, dar care foloseste germanium in loc de cupru. Argentium nu se matuieste in felul in care o face argintul traditional. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy