Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Argintul si platina: diferente si asemanari


Argintul si platina: diferente si asemanari

Email Imprimare

Cand e vorba de bijuterii si ornamente, foarte multi oameni prefera aurul. Dar cei care vor altceva aleg argintul sau platina. Acestea au un lucru in comun, si anume culoarea alba. De-a lungul vremii, in diferite civilizatii, celor doua metale le-au fost acordate semnificatii oarecum diferite. Platina a fost un simbol al regalitatii, in timp ce argintul a fost folosit ca moneda de schimb comuna, fiind o importanta resursa din punct de vedere economic. Din argint s-au batut monezi, iar din platina s-au facut coroane pentru regine.
Argintul si platina au insa foarte multe asemanari, principalele diferente dintre ele fiind greutatea si un grad mai mare de stralucire in favoarea platinei.
Platina e un metal pretios mai scump decat aurul si argintul; este dens si mult mai greu decat argintul. Are o durabilitate foarte mare si nu se uzeaza sau matuieste ca alte metale. Nu se ingalbeneste, nu isi pierde stralucirea si nu are nevoie de prea multa ingrijire.
Argintul este un metal recunoscut pentru stralucirea sa; insa, cand este purtat, devine mat destul de usor si se poate oxida, devenind negru. Argintul de puritate standard se preteaza la multe tipuri de ornamente creative. Lantisoarele din argint sunt purtate de tinerii care vor sa fie la moda si care vor sa fie stilati. Lantisoarele din argint de puritate standard aduc un plus de eleganta pentru oricine. In ultima perioada, lantisoarele din argint de puritate standard castiga tot mai multa popularitate printre indragostitii tineri, romantici, care isi permit acum sa si le achizitioneze mai usor ca in urma cu cativa ani. Iar barbatii sunt mai atragatori daca poarta un lantisor din argint cu un pandantiv.
Pentru a pastra intacta stralucirea lantisoarelor din argint, trebuie urmate cateva reguli de baza:
1. Nu purtati lantisorul tot timpul!
2. Pastrati-l intr-un loc uscat si etans!
3. Curatati-l in mod regulat!
Argintul de puritate standard poate fi folosit cu succes ca o completare la ornamente din aur. La fel, platina poate fi combinata cu aur.
Sa mai spunem ca mai exista o asemanare importanta intre cele doua metale: valoarea argintului si a platinei creste pe zi ce trece! (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy