Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Argintul si sanatatea


Argintul si sanatatea

Email Imprimare

Argintul a fost folosit in domeniul sanatatii de cand lumea. In Antichitate era utilizat pentru distrugerea microbilor (erau folosite vase din argint) si pe post de… pansament steril, iar asemenea practici s-au prelungit pana in ziua de astazi, in unele zone ale lumii.
Se pare ca Cirus lua intotdeauna in batalii un vas mare din argint plin cu apa, iar rezervele de apa ale soldatilor sai erau pastrate tot in vase din argint. Apa sfintita, pentru a fi pastrata mai mult, se tine si ea in vase de argint...
Totusi, in medicina moderna, argintul este apreciat mai mult in zona medicinei alternative. Aici, este insa din ce in ce mai popular, chiar daca naste in continuare controverse. Sunt tot mai multi oameni care pun intrebari si parca tot mai putini care pot da raspunsuri exacte si verificate. Sustinatorii argintului spun ca, pe termen lung, acesta e foarte eficient, prin calitatile sale naturale. Se spune ca are proprietati antivirale si antifungice, fiind foarte util si la refacerea tesuturilor.
Argintul ramane insa in zona medicinei alternative, care este oarecum controversata si atacata (uneori pe nedrept).
In orice caz, se pare ca eficacitatea argintului ca agent antimicrobian si ca agent de regenerare a tesuturilor se datoreaza ionilor de argint. Un ion de argint e un atom caruia ii lipseste un electron si care, astfel, are o incarcatura electrica diferita. E foarte dificil sa stim exact ce si cum fac ionii care interactioneaza in interiorul organismului uman si la fel de greu e in cazul ionilor de argint. Oricum, se poate spune ca ionii de argint reprezinta un puternic agent antimicrobian.
In medicina ayurvedica, metalele şi alte minerale sunt folosite sub o formă calcinată. Oxidul de argint e amestecat cu apă, plante medicinale sau miere, fiind folosit pe post de sedativ, afrodiziac, purificator al sangelui, ficatului si splinei. Medicina indiana sustine ca amestecul confera strălucire pielii şi putere corpului. Barbatilor li se administreaza în cazul  fierbintelii, impotentei si slabiciunii sexuale, iar femeilor li se administreaza la dismenoree, menoragie şi leucoree. Se spune ca e bun si in cazul unei debilitati generale. Oricum, se poate spune ca ionii de argint reprezinta un puternic agent antimicrobian. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy