Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Cum pastram stralucirea argintului


Cum pastram stralucirea argintului

Email Imprimare

Pentru ca piesele noastre de argint sa dureze generatii la rand, e important sa stim cateva lucruri de baza pentru a evita ca acestea sa-si piarda luciul si sa se degradeze. La fel ca in orice domeniu, este mai simplu sa previi decat sa repari!
Pentru ca argintul sa nu se innegreasca (asta se intampla cand e expus la aer sau la anumite substante chimice), e bine ca, pe langa ingrijirea obisnuita, sa fim atenti la cateva detalii.

Niciodata sa nu-l punem in contact cu cauciucul, deoarece acesta contine sulfuri care il corodeaza.
Niciodata sa nu punem argintul de puritate standard in contact cu otelul inoxidabil. Cand cele doua metale se ating, argintul se strica, se pateaza. Nu vom spala si nu vom plasa obiecte din cele doua metale impreuna.
Nu trebuie sa expunem argintul la mancare pentru prea mult timp (farfurii, platouri, tacamuri etc.), mai ales cand e vorba de mustar, oua sau maioneza – sulfurile din aceste mancaruri il vor coroda.
Poate parea paradoxal, dar nu este: cu cat vom folosi mai mult obiectele din argint, cu atat ele se vor innegri mai greu! Asa ca nu va ascundeti tacamurile din argint in bufet, iar bijuteriile in casetele lor!
Daca totusi nu am putut preveni innegrirea, patinarea si pierderea stralucirii, putem curata argintul in cateva moduri foarte simple.
In primul rand, il vom curata dupa fiecare intrebuintare. Frecarea cu mana e cel mai sigur mod de a-i reda stralucirea. Se foloseste apa calda si un detergent de vase nu foarte concentrat. Dupa spalare, piesele din argint se sterg cu o carpa moala din bumbac.
In cazul veselei si al tacamurilor din argint, acestea pot fi spalate si la masina de spalat vase, deoarece masinile moderne asigura protectia acestui metal. Mai trebuie sa fim atenti la un singur lucru: prea multa slefuire poate dauna argintului, mai ales daca este vorba despre obiecte placate sau suflate cu argint. Acestea trebuie spalate manual si slefuite doar o data pe an – daca sunt ingrijite corect, cu siguranta nu va fi nevoie de mai multe slefuiri.
Daca aveti intrebari despre cum sa va ingrijiti bijuteriile din argint, puteti apela cu incredere la consilierii nostri, care va stau la dispozitie in orice magazin You&Me.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy