Sambata, 13 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Timpul trece, aurul ramane...


Timpul trece, aurul ramane...

Email Imprimare

Oamenii au apreciat aurul dintotdeauna. A fost folosit pentru monede, pentru podoabe si ornamente religioase si regale, mai ales pentru bijuterii, iar astazi reprezinta un etalon al pietelor bancare, un reper in vremurile de criza, fiind cotat pe cele mai importante burse de pe glob si constituindu-se in rezerve pentru multe banci nationale.
Aurul este moale si stralucitor, fiind cel mai ductil si cel mai maleabil dintre metale. Nu se oxideaza, nici in aer, nici in apa. Dar, pe langa proprietatile sale incontestabile ca metal, valoarea aurului se datoreaza si faptului ca, de-a lungul timpului, s-au extras cantitati foarte mici de aur. Multe razboaie au fost duse in numele aurului. Dupa unii, acesta a fost si motivul cuceririi Daciei de catre Imparatul Traian, la inceputul secolului al II-lea d.H., despre care se spune ca a dus la Roma nu mai putin de 180 de tone de aur si 350 de tone de argint.

Mirajul aurului a fost si unul dintre motivele colonizarii Americii. Hernan Cortes a intreprins cucerirea imperiului aztec in primul rand pentru aurul pe care il avea imparatul. Ceva mai tarziu, celebra "goana dupa aur" a dus la cucerirea si colonizarea zonei de vest a continentului nord-american.
Primele monezi de aur din istorie a fost batute in secolul al VII-lea i.H., de catre regii lydieni. Erau piese din electrum, un aliaj natural care continea 50-60% aur si restul argint. De atunci, aurul a fost folosit ca moneda in lumea occidentala pana in 1973, cand i s-a luat aceasta calitate, fiind pastrat doar cu rol de rezerva monetara internationala.
Utilizarea aurului in cultele religioase continua si astazi. Etimologic, aureola sfintilor vine din latinescul aureola, care inseamna aur. Popoarele germanice isi inmormantau conducatorii cu un obiect de aur in gura, la fel ca vechii greci.
Bijuteriile din aur erau, odinioara, rezervate claselor superioare ale societatii, nobililor, care purtau fibule, arme, inele, sceptre, cercei sau coroane. Vesela din aur din casele celor instariti avea, pe langa rolul utilitar, si rolul unei rezerve monetare.
Din momentul in care crestinismul a castigat teren si cuplurile isi consfinteau legatura prin casatoria oficiata in Biserica, inelele simple, rotunde, semnificand dragostea fara sfarsit, altfel spus, verighetele, au devenit simbolul iubirii binecuvantate de Dumnezeu. Si, asa cum era firesc, majoritatea isi dorea ca verighetele alese sa fie din cel mai scump metal, din metalul care rezista cel mai bine trecerii timpului, ca un simbol al permanentei iubirii declarate.
Astazi, verighetele din aur au devenit de-a dreptul obligatorii, chiar daca mai exista cupluri excentrice care aleg sa-si inscriptioneze cate un tatuaj in locul acestora! Pentru ca atat timp cat ne vom dori consfintirea iubirii noastre vom alege verighete de aur… In magazinele You&Me va asteptam de-acum si cu verighete Edelmeyer, din aur de cea mai buna calitate si realizate dupa o tehnologie care le face nu numai sa reziste ani si ani, dar sa fie si extrem de comode.

Articole recomandate: Verighetele Edelmeyer, pentru o viata intreaga impreuna..., Verigheta, simbolul dragostei eterne

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy