Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Suntem ceea ce purtam?


Suntem ceea ce purtam?

Email Imprimare

Bijuteriile au avut dintotdeauna un mare impact social. Chiar si astazi, poti trage anumite concluzii despre o persoana observand ce fel de bijuterii si podoabe poarta, dar si modul in care le poarta: discret, stilat sau ostentativ.
In vechime, lucrurile stateau insa un pic diferit: nu oricine putea purta orice fel de bijuterii, ci doar pe cele care ii erau permise, in functie de pozitia sociala detinuta.
In Roma antica, de pilda, doar anumite categorii de nobili puteau purta inele. Tot acolo au fost instituite asa-numitele Legi Somptuare, care limitau cheltuielile excesive, luxul, risipa. Acestea stabileau foarte clar ce tip de bijuterii putea purta fiecare categorie sociala si nu puteau fi incalcate fara a fi pedepsit.
Religiile au avut si ele un rol important in restrictionarea accesoriilor pretioase, emitand decrete care limitau expunerea acestora. Sfintii Pavel si Petru dezavueaza purtarea aurului in epistolele lor, iar in Cartea Apocalipsei, curva cea mare (falsul sistem religios) e descrisa ca fiind impodobita cu aur, cu pietre scumpe si cu margaritare. Tine in mana un potir de aur plin de spurcaciuni...
Barbatii care purtau cercei in secolul al XIX-lea si la inceputul secolului al XX-lea erau discreditati, fiind considerati prea efeminati. In zilele noastre, piercing-ul, de exemplu, e considerat un act de curaj de catre anumite grupuri, dar respins in totalitate de altele. Tot astazi cultura hip-hop a creat chiar un termen care exprima expunerea ostentativa a bijuteriilor de catre femei sau barbati: bling-bling.
Mentalitatile se schimba si e firesc sa se schimbe. Dar, daca va doriti bijuterii cu stil, bijuterii prin care sa va subliniati eleganta, va asteptam in magazinele noastre You&Me si vom incerca sa va consiliem in privinta bijuteriilor care vi se potrivesc in functie de felul dumneavoastra de a fi, de culoarea parului si a tenului dumnevoastra (conteaza si aceste aspecte cand iti alegi un set de bijuterii cu pietre semipretioase, de exemplu!), de evenimentele la care doriti sa le purtati etc. Cu siguranta, o alegere inspirata va face sa fiti in centrul atentiei!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy