Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Un inel din aur celebru


Un inel din aur celebru

Email Imprimare

Unul dintre principalele puncte de interes ale mult-mediatizatei nunti a Printului William cu Kate Middleton a fost inelul miresei. Inainte de eveniment, toata lumea se intreba daca traditia initiata de Regina-Mama va fi respectata si de data aceasta. In 1923, la nunta sa, Regina-Mama a cerut ca inelul sau sa fie realizat din aur din Tara Galilor. Exemplul sau a fost urmat de multe mirese ale Casei Regale Britanice. Bucata de aur din care a fost creat inelul Reginei-Mama provenea din mina Clogau St. David, din nordul Tarii Galilor. Aurul era de foarte buna calitate si, fiind galez, avea o insemnatate speciala pentru Casa Regala. Aurul galez este foarte rar si are o irizatie roz, datorata contactului cu minereul de cupru, cu totul speciala. Mina respectiva s-a inchis in 1998, iar aurul galez este acum foarte greu de gasit.

In onoarea mamei sale, Regina Elizabeth si-a facut inelul de nunta din acelasi aur, in 1947, cand s-a maritat cu Printul Philip, Duce de Edinburgh. Printesa Margaret, Contesa de Snowden, a folosit tot aur galez pentru inelul sau de nunta, in 1967. Inelul Printesei Anne a fost facut tot din aceasta bucata de aur, in 1973. Printesa Diana a fost ultima mireasa regala care a avut inel de nunta din acest bulgare de aur special, in 1981, cand s-a maritat cu Printul Charles.
Din bucata de aur originala a mai ramas doar un gram, dar in anii ‘80 Legiunea Regala Britanica i-a facut cadou Reginei Elizabeth o piesa de 36 de grame din aur galez de 21 de carate, special pentru inelele de nunta regale. Inelul Ducesei de York, Sarah Ferguson, a fost realizat din aceasta noua bucata de aur, la nunta sa cu Printul Andrew. Cea de-a doua sotie a Printului Charles, Camilla, Ducesa de Cornwall, a avut si ea inel de nunta din aur galez, provenit din aceeasi mina, dar nu din bucata folosita pentru celelalte inele regale.
In momentul nuntii, toate emotiile si suspiciunile au fost spulberate: Kate Middleton a primit un inel de nunta realizat din celebrul bulgare de aur al Reginei Elizabeth. Inainte de nunta, aceasta a insarcinat casa de bijuterii Wartski din Tara Galilor, o afacere de familie fondata in 1865, cu crearea acestui pretios inel. Aurul folosit a fost extras din muntii de langa Anglesey, Tara Galilor, regiune in care noul cuplu va locui.
In mod traditional, inelele de nunta regale sunt simple, fara ornamente, facute din benzi plate, deoarece simbolismul clasic al unirii dintre doi iubiti se exprima cel mai bine printr-un cerc perfect. Aceste inele simple, de nunta, sunt compensate, ca sa spunem asa, de inelele de logodna, mult mai fastuoase. Printesa Diana isi purta inelul de nunta in spatele fastuosului sau inel de logodna cu safir si diamant. Fergie, Ducesa de Kent, isi purta verigheta simpla alaturi de inelul de logodna cu rubin si diamant. Acesta a fost si cazul lui Kate Middleton. Dupa cum se stie, inelul de logodna cu safir si diamant daruit ei de Printul William a apartinut mamei acestuia, Printesa Diana.
Pentru inele de logodna, dar si pentru verighete, care sa simbolizeze dragostea pe care o purtati celei cu care vreti sa va uniti destinul, va asteptam la You&Me, unde va vom ajuta sa descoperiti simbolurile speciale ale acestor inele si va vom ajuta ca prin intermediul lor sa va transmiteti cele mai profunde sentimente celei pe care ati ales-o sa va fie alaturi mereu.

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy