Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Diamantele colorate, cele mai bune prietene ale unei fete...


Diamantele colorate, cele mai bune prietene ale unei fete...

Email Imprimare

Se pare ca ultimele tendinte in materie de bijuterii incep sa lase pe plan secund diamantele albe, scumpe si de mare valoare si aduc in fata reflectoarelor diamantele colorate. Numite si fancy, acestea devin din ce in ce mai cautate. Cel putin aceasta este situatia in cazul inelelor de logodna si in cazul Statelor Unite ale Americii. GIA (Gemological Institute of America) a raportat o dublare a cererii de diamante colorate la sfarsitul deceniului 2000-2010 fata de anul 1999, iar brandurile de bijuterii incep sa lanseze colectii cu pietre pretioase colorate. Una din explicatii este comportamentul celebritatilor - Brittany Murphy and Rebecca Romijn sunt doar doua dintre ele care au primit inele de logodna cu diamante colorate.

In mod surprinzator, unele dintre aceste diamante colorate costa mai mult decat cele incolore, deoarece sunt foarte rare. Desigur, cele cu mai multe culori, de exemplu in nuante de galben si portocaliu sau cele maro, denumite cognac, desi foarte atragatoare, costa mult mai putin.
Daca doriti sa cumparati un diamant colorat, trebuie sa cercetati bine piata, caci lucrurile stau cu totul diferit fata de diamantele albe sau incolore. Fred Cuellar, autorul cartii de succes How to Buy a Diamond, spunea: Culoarea este rege, toate celelalte sunt lucruri secundare. Asa ca nu va impacientati daca, studiind pietrele colorate la microscop, zariti mici intruziuni sau imperfectiuni - culoarea per ansamblu este cea care conteaza! Si fiti cu bagare de seama la lumina in care le studiati, deoarece o lumina prea puternica poate face culorile sa para mai vii decat sunt in realitate.
Si diamantele colorate au grade de nuantare, dar acestea sunt total diferite fata de gradele diamantelor albe. Iata-le: Light fancy, Fancy, Fancy intent si Fancy vivid (cel mai scump).
Inca un sfat: asigurati-va de certificatul de calitate (emis de GIA, American Gem Society Laboratories sau alte institutii abilitate) al pietrei pretioase pe care doriti sa o achizitionati. In acest fel, puteti fi sigura ca diamantul este natural. Evident, toate bijuteriile din magazinele noastre You&Me sunt insotite de un certificat de calitate si de un certificat de garantie. Pentru ca noi stim sa ne respectam clientii, asa cum ar trebui sa stie, de fapt, oricine, deoarece un client multumit e un client care revine, mai mult, care iti devine prieten… (Foto: Wikipedia)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy