Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Cum alegi un diamant


Cum alegi un diamant

Email Imprimare

Vechea regula a alegerii diamantelor, cea pe care ar trebui sa o stie toata lumea, este urmatoarea: Taietura, Claritate, Culoare, Carate (cei patru C, in limba engleza). Dar lucrurile nu sunt chiar atat se simple precum par. De multe ori, persoana care alege diamantul din magazin nu este si persoana care il poarta, astfel ca selectia devine un proces mult mai complicat. Important este ca persoana care face alegerea, de obicei un barbat, un el, sa stie foarte bine ce prefera femeia (logodnica, sotie etc.), adica ea! In plus, sa asculte sfaturile vanzatorului care are experienta si sa observe cu mare atentie si pe indelete piatra pretioasa aleasa. Va invitam in magazinele noastre You&Me unde consilierii nostri va vor ajuta sa alegeti o piatra pe gustul celei careia vreti sa i-o daruiti si va invitam sa va luati ragazul de a vedea mai multe bijuterii care ar putea sa i se potriveasca, pentru a face impreuna alegerea potrivita.

Taietura
Ceea ce face un diamant sa fie frumos este stralucirea sa, iar stralucirea este data de taietura. Prin urmare, niciodata sa nu sacrificam taietura in favoarea altor calitati! Diamantele sunt taiate in asa fel incat reflexia luminii prin interiorul pietrei sa fie amplificata, creand stralucire. In functie de adancimea, simetria si proportiile unei taieturi, reflexia luminii poate fi alterata. Diamantele sunt taiate intr-o serie de fatete care directioneaza lumina – o taietura rotunda, pentru un briliant, de exemplu, are 57 de fatete.
Ruth Batson, CEO al American Gem Society, spunea ca nu poti aprecia pe deplin un diamant decat privindu-l in mod direct, nu intr-o fotografie. O fotografie te poate ajuta, intr-un fel, sa-ti dai seama de felul in care este taiat, dar taietura are legatura cu adancimea pietrei, spunea el.
Forma unui diamant este si ea parte a taieturii. Forma rotunda tip briliant e una dintre cele mai cunoscute si cerute, dar multe alte forme au devenit populare in ultimii ani. Taieturile tip fancy, care cuprind toate formele exclusiv pe cea rotunda, includ formele printesa, marchiza, para, bagheta, brioleta si inima.
Forma unui diamant este aleasa in functie de preferinta fiecaruia, dar reflexia si stralucirea sunt determinate in mod diferit pentru fiecare forma.

Claritatea
Doar 20% dintre diamantele extrase sunt folosite ca pietre pretioase, iar acest lucru este cauzat de lipsa claritatii in cazul celor 80% ramase. De cele mai multe ori, diamantele contin impuritati care le fac de nefolosit. Un diamant este, practic, inutilizabil atunci cand impuritatile – urme de culoare, intruziuni etc. – sunt vizibile cu ochiul liber.

Culoarea
Cele mai cunoscute sunt, desigur, diamantele incolore, fara culoare, numite si “albe”. Totusi, acestea sunt rare – majoritatea diamantelor sunt de fapt galbui sau maronii. Desigur, nuantele naturale (sau artificiale) ale diamantelor pot acoperi o cromatica larga, care se intinde de la albastru pana la roz, in functie de care sunt gradate pe scala D – Z.
Diamantele clasate sub gradul M au o nuanta de culoare de pamant, care le scade valoarea. Cele mai scumpe sunt diamantele incolore, caci sunt si cele mai rare, dar si diamantele colorate in mod natural intr-o nuanta ornamentala (roz sau albastru, de exemplu) sunt foarte scumpe.

Caratele
Greutatea diamantelor se masoara in carate, pe o scala cu 100 de puncte. Diamantele mai mari sunt mult mai scumpe, dar asta si pentru ca sunt foarte rare – exista putine care cantaresc mai mult de 1 carat. Prin urmare, valoarea lor creste exponential.
Expertii spun ca alegerea marimii unui diamant depinde doar de dorinta de a impresiona a clientului. Valoarea estetica a unui diamant este data de alte caracteristici, iar marimea sa este o chestiune separata.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy