Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Exceptionalele diamante negre


Exceptionalele diamante negre

Email Imprimare

Cei superstitiosi spun ca diamantele negre aduc nenorociri, dar ultimul trend exclusivist in materie de inele de logodna aduce la lumina aceste pietre pretioase deosebit de rare, exotice si de multe ori... neintelese la adevarata lor valoare. Pana in anul 1900 au fost extrase din mine peste 800 de tone de diamante standard, dar nici un diamant negru solitar. Exista si o explicatie de natura geologica pentru aceasta: pietrele pretioase se formeaza ca urmare a unei mari calduri si presiuni, iar acestea sunt posibile doar sub scoarta terestra, la adancimi foarte mari. Pietrele pretioase sunt extrase din roci vulcanice (kimberlit) – practic, ele sunt aduse la suprafata, de la sute de kilometri adancime, de actiunea vulcanilor. Numai ca diamantele negre nu au aceeasi origine… Ele provin, se pare, din acele supernove din care mici bucati au ajuns sub forma de meteoriti pe Pamant… Si, cum v-am propus sa descoperiti impreuna cu You&Me istoria diamantelor, nu avem cum sa nu vorbim despre aceste diamante stranii, misterioase, nepamantene…

Diamantele standard sunt incolore, "albe". Sunt si cele mai frecvente in bijuterii. Numai ca, in natura, diamante total incolore nu prea exista – majoritatea au o umbra galbuie in interior, care provine de obicei de la impuritati. Cele mai apreciate si scumpe diamante sunt fara impuritati, cele incolore sau cele care au un grad coloristic cat mai inalt.
In cazul diamantelor negre, lucrurile stau diferit, caci tocmai impuritatile le confera acestor pietre rare frumusetea unica. De aceea, ele nici nu pot fi gradate dupa scala obisnuita, caci in cazul lor e apreciat tocmai gradul mai mare de colorare, de intunecare. Diamantele negre sunt gradate dupa o scala speciala, care tine cont de culoare si de marime. Cele uriase si foarte inchise sunt de gradul AAA, iar cele mai putin inchise sunt AA sau A. Diamantele B sunt de obicei foarte mici, dar pot fi foarte intunecate, in timp ce in clasa C sunt cele mai putin valoroase, cu un colorit foarte deschis.
Un studiu asupra diamantelor negre, care a fost facut public in anul 2006, concluziona ca, pur si simplu, aceste diamante s-au format din praful cosmic bogat in carbon, intr-un mediu inconjurator bogat si el in carbon, in cadrul unei supernove. Pretioasele diamante negre s-ar fi consolidat, ar fi devenit bucati de materie dura dupa ce au ajuns pe Pamant ca meteoriti.
Daca doriti sa alegeti diamante negre, trebuie sa fiti pregatita ca acestea vor atrage atentia asupra dumneavoastra mult mai mult. Si nu neaparat prin valoarea lor – pot fi altele mult mai valoroase -, ci mai ales prin aspectul lor mult mai aparte.
Oricum, trebuie sa stiti ca diamantele cele mai valoroase sunt cele mai rare. Culorile rare le cresc pretul si valoarea foarte mult. Iar diamantele negre sunt printre cele mai neobisnuite pietre pretioase din lume. Ele nu stralucesc la fel de mult ca acelea "albe" sau colorate, dar sunt stranii, speciale, misterioase, exceptionale, atragand imediat atentia. De aceea au devenit populare in ultimii ani.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy