Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Paulette Goddard, o prietena a diamantelor


Paulette Goddard, o prietena a diamantelor

Email Imprimare

Faimoasa actrita Paulette Goddard a iubit si ea diamantele, precum si bijuteriile in general. Si-a deschis propriul magazin de antichitati, in 1947, si detinea o pretioasa colectie de bijuterii. Se spune ca ea ar fi popularizat bratara-amuleta, asa-numita charm bracelet – intr-adevar, de-a lungul carierei a primit foarte, foarte multe amulete de la admiratori si prieteni, pe care le purta mereu. Bijuterii interesante i-au daruit si Charlie Chaplin si Erich Maria Remarque, cu care a si fost casatorita, dar si Paramount. Nu numai barbatii, ci si studiourile cinematografice trebuie sa stie ce si cum sa daruiasca! Mai ales unei femei careia ii plac bijuteriile… Va vom spune povestea Paulettei Goddard, invitandu-va sa-i vizionati din nou filmele pline de eleganta. Si, daca va doriti eleganta impresionanta a filmelor de odinioara, va invitam sa ne faceti o vizita in magazinele noastre, You&Me, unde va asteptam cu bijuterii elegante si rafinate.

Adorata de cei mai cunoscuti actori de la Hollywood si favorita a publicului, Pauline Marion Goddard Levy s-a nascut in anul 1910. Fiind foarte frumoasa, a devenit model pentru reclamele magazinelor locale, iar la 13 ani a debutat in filmul The Ziegfeld Follies, devenind faimoasa in rolul “fetei de pe semiluna”. Timp de trei ani a facut senzatie cu talentul ei, avand parte de audiente uriase. La 15 ani s-a maritat cu un barbat bogat, dar a divortat de el dupa doar 5 ani. A inceput sa primeasca mici roluri in filme produse la Hollywood – fiind insa prea tanara, nu putea avansa prea rapid.
Totusi, frumusetea ei ii vrajea pe toti barbatii pe care ii intalnea. In 1932 l-a cunoscut pe Charlie Chaplin, cu care a format imediat un cuplu. El a distribuit-o in Timpuri moderne (1936), un mare succes cinematografic, dar care nu a ajutat-o in cariera, deoarece alti regizori nu o distribuiau in filme pentru ca... era iubita lui Chaplin. In 1936, cei doi s-au casatorit in secret. Cu acest prilej, Chaplin i-a daruit o incantatoare bratara din aur de 18 carate, cu cercei asortati, cu smaralde in forma de floare si diamante montate in stil pavé (bordura). Casnicia lor a durat insa doar pana in 1940.
In 1939, Paulette Goddard a obtinut un contract important cu Paramount, fiind una din numeroasele actrite care au dat probe pentru rolul Scarlett O'Hara din Pe aripile vantului. A pierdut rolul in fata lui Vivien Leigh, dar, ca sa o inveseleasca, studioul i-a trimis un... mic cadou: o maimuta din aur care avea incrustat in coada un diamant de 5 carate!
A urmat o perioada cu multe roluri – in Pisica si canarul (1939, regizor Bob Hope), Marele dictator (1940, regizor Charlie Chaplin), Reap the Wild Wind (1942, regizor Cecil B. DeMille) etc. A fost nominalizata la Oscar, dar in 1949 a fost concediata de Paramount. A jucat apoi in cateva filme de serie B, apoi a renuntat la cinematografie. Fiind suficient de bogata, s-a mutat in Europa. S-a casatorit cu scriitorul german Erich Maria Remarque, la sfarsitul anilor ’50.
Paulette Goddard nu a fost doar o mare actrita, ci si o filantroapa: la moartea ei, in 1990, a donat peste 20 de milioane de dolari Universitatii din New York pentru burse destinate studentilor la film si teatru. O parte din bani a fost folosita pentru crearea Institutului Remarque al aceleiasi universitati, initiat pentru promovarea studierii si dezbaterilor asupra Europei. (Foto: Wikipedia)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy