Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me In cautarea diamantelor


In cautarea diamantelor

Email Imprimare

Astazi, de Sfantul Valentin, vrem sa-i facem un cadou deosebit persoanei iubite, pentru a-i arata cat o pretuim. Chiar si noi, femeile, suntem in cautarea unui cadou impresionant. O tabachera, un ac de cravata, o pereche de butoni, un lantisor modern, ceva care sa ne exprime dragostea si grija fata de partenerul nostru… Si, trebuie sa recunoastem, in acelasi timp, asteptam la randul nostru un mic dar. Bomboane, ciocolata, flori, o pereche de cercei, o bratara, o brosa sau un inel… Si nimic nu ne impresioneaza mai mult decat o bijuterie cu un mic diamant. Fie el cat de mic, simbolistica acestuia nu are cum sa nu ne impresioneze!

Asa cum dragostea adevarata este extrem de greu de gasit, si diamantele se gasesc extrem de greu, extragerea lor nu este tocmai usoara, cum nu este nici slefuirea si montarea lor intr-o bijuterie potrivita. Este nevoie de timp, de energie, de rabdare… Si poate ca o parabola pentru cat de greu si de dificil e de gasit dragostea adevarata ne-am gandit sa va reamintim astazi cat de greu si de dificil sunt de gasit diamantele. Dar frumusetea lor este incomparabila! Va veti convinge vizitand magazinele You&Me, unde bijuteriile cu diamante va vor impresiona cu siguranta.
Extragerea diamantelor este un proces dificil, de lunga durata si costisitor. Cu toate acestea, oamenii nu s-au dat inapoi de la nimic pentru a intra in posesia acestor pietre pretioase minunate!
Cele mai multe diamante sunt extrase din mine sapate in craterele vulcanice. In general, pentru gasirea lor trebuie acoperita o arie foarte mare. Pentru un diamant de calitate care, slefuit si polisat, ajunge sa cantareasca 1 carat este nevoie sa se extraga si sa se scaneze nu mai putin de 250 de tone de minereu.
In craterele vulcanilor de adancime se gaseste de obicei kimberlit, asa-numitul pamant albastru. Mai intai, kimberlitul este sapat la suprafata, formandu-se mine deschise. Dupa ce se indeparteaza minereul de suprafata se sapa galerii si tuneluri care pornesc din marginea craterului si merg cat mai in adancime. Dupa ce minereul e adus la suprafata, acesta este transportat intr-o fabrica, unde este verificat cu atentie, iar diamantele sunt separate de roca bruta.
A doua sursa de diamante este reprezentata de aluviunile unor rauri. Cu milioane de ani in urma, in vremea in care s-au format craterele vulcanilor, unele diamante au fost aruncate in afara, odata cu jetul de lava, fiind apoi luate de apele raurilor si ajungand la mari distante de vulcanii respectivi, uneori chiar pana la plaja oceanelor.
Pentru extragerea diamantelor aluvionare, se face intai un zid, dupa care se scoate nisipul cu buldozerul pana la o adancime de 25 de metri. Acesta este nivelul la care sunt diamantele. Dupa aceea, materialul din acest strat este transportat si verificat intr-o fabrica specializata.
Trebuie sa stim ca, dintre toate diamantele extrase in intreaga lume anual, doar jumatate au calitatea necesara pentru a fi calificate drept pietre pretioase. Restul diamantelor sunt impartite in doua categorii: diamante apropiate de pietre pretioase si diamante industriale.
Diamantele de calitate inalta sunt utilizate, desigur, pentru crearea bijuteriilor. Claritatea lor merge de la transparenta totala pana la impuritati vizibile cu ochiul liber.
Diamantele de rangul al doilea, care au impuritati vizibile, pot fi utilizate fie in bijuterii, fie ca diamante industriale, in functie de particularitatile fiecaruia.
Diamantele industriale nu sunt de calitate foarte buna, pot include pietre si sunt folosite doar industrial, de exemplu pentru instrumentele din stomatologie.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy