Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Intretinerea bijuteriilor cu diamante


Intretinerea bijuteriilor cu diamante

Email Imprimare

Deoarece diamantele sunt prietenele noastre cele mai bune, ar trebui sa le tratam intotdeauna cu mare grija si consideratie. Daca le vom ingriji in mod regulat, isi vor pastra mereu stralucirea si frumusetea. Diamantul este cea mai dura piatra, avand indice 10, astfel ca nu poate fi zgariat decat de un alt diamant. In schimb, stralucirea sa poate fi alterata de catre produsele abrazive. Doua diamante se pot zgaria reciproc foarte usor, asa ca trebuie sa evitam sa ajunga in contact in timp ce le purtam sau in timp ce le manipulam. Mai trebuie sa stim ca, daca nu sunt depozitate sau purtate cu atentie, diamantele pot strica alte pietre pretioase, mai putin dure, precum si metalul sau perlele. De aceea, cel mai bine este sa le depozitam in cutiute individuale sau in pungi de bijuterii din materiale textile moi.

Se pare ca, in cazul diamantelor, nu exista metoda mai potrivita de curatare decat… apa cu sapun. Intr-un bol mic, se amesteca in apa calduta o cantitate mica de detergent de vase. Se introduce in aceasta solutie o periuta de dinti cu peri moi, cu care se freaca bine diamantul, pe toate partile. Dupa aceea, piatra se clateste cu jet de apa calda de la robinet. La final, piatra se sterge cu o carpa moale, neplusata.
Atentie: blocati scurgerea chiuvetei, pentru a nu risca sa pierdeti diamantul!
O alta varianta de curatare este cea cu amoniac. Se ia un bol mic, in care se amesteca apa si amoniac in proportii de 6 la 1 (6 parti apa la 1 parte amoniac). Se introduce diamantul in aceasta solutie. Cu ajutorul unei periute de dinti cu peri moi, se freaca piatra pretioasa respectiva. Trebuie acordata o atentie sporita partii din spate a pietrelor si monturilor, acestea fiind zonele care au tendinta de a strange murdaria si grasimile. Dupa spalare, diamantul se clateste cu un jet de apa calda. La final, piatra se sterge cu o carpa moale, neplusata.
Pentru diamantele foarte murdare se procedeaza in felul urmator. Se face intr-un vas o solutie 50% apa rece si 50% amoniac. Diamantul se lasa in aceasta solutie timp de 30 de minute, dupa care se curata atent cu o perie moale. Se clateste cu apa calduta, apoi se lasa sa se usuce in aer liber, pe hartie tip sugativa.
Important: utilizati amoniacul doar in locuri bine ventilate si evitati sa inhalati in mod direct aerul imbibat de amoniac.
O a treia metoda de curatare a diamantelor este cea cu ultrasunete. Se pune piatra pretioasa intr-un aparat cu ultrasunete special. Acesta face sa vibreze la inalta frecventa un mic recipient incarcat cu un lichid de curatare special. In general, trebuie urmate instructiunile de folosire ale producatorului. Aparatele cu ultrasunete pot fi achizitionate pentru sume cuprinse intre 35 si 45 de euro, chiar si de la unii bijutieri.
Atentie: aceasta metoda poate fi riscanta – o piatra montata prost poate cadea din montura!
Pentru curatarea bijuteriilor, va sfatuim sa discutati cu consilierii nostri din magazinele You&Me. Va vor sta la dispozitie cu sfaturile de care aveti nevoie!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy