Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :


Diamantele negre

Email Imprimare

Multa vreme necunoscute marelui public, diamantele negre ar putea deveni in curand un fenomen al modei. Cei mai mari bijutieri ai lumii se bat pe ele, caci sunt foarte greu de gasit si au ajuns sa fie din ce in ce mai cautate. Dar de unde acest entuziasm pentru diamantele negre? In primul rand, trebuie sa stim ca ele sunt la fel de vechi precum cele albe. Sunt la fel de rare, iar multa vreme au fost apreciate la fel de mult. Se gasesc in straturile aluvionare mai recente din Brazilia si din Republica Centrafricana. Cercetatorii Jozsef Garai si Stephen Haggerty de la Universitatea Internationala din Florida au emis ipoteza ca diamantul negru ar proveni dintr-un meteorit care s-ar fi ciocnit cu Terra in urma cu foarte mult timp.

In anii ’80, tendintele in moda au inclus doar diamantele albe, iar cele negre au fost uitate. Abia in anul 2010 au aparut semnele unei reveniri in forta a diamantelor negre. La inceput, au fost purtate de catre cantaretii hip-hop americani, apoi de catre staruri de la Hollywood, precum Cate Blanchett, Sarah Jessica Parker sau Angelina Jolie sau de alti artisti, ca de exemplu Fergie din trupa Black Eyed Peas. Urmand acest trend, marii bijutieri au lansat colectii de diamante negre sau colectii cu diamante albe ori negre, pavate cu mici diamante negre.
Diamantul negru este ceva cu totul diferit, evocand o noua viata a pietrelor pretioase si permitand un joc de culori si de lumini inedit. Numit uneori carbonado, odinioara era destinat doar proceselor industriale, dar frumusetea sa, care evoca un cer nocturn instelat, a cucerit definitiv inima iubitorilor de bijuterii. Cele mai multe diamante negre sunt tratate pentru a atinge o nuanta de negru cu adevarat intensa. Procedeul nu dauneaza pietrei, iar nuanta obtinuta este stabila in timp.
Spre diferenta de diamantele albe, valoarea diamantelor colorate, inclusiv a celui negru, nu este data de puritate, ci de raritatea culorii respective. Daca impuritatile nu dauneaza aspectului colorat de ansamblu, ele nu scad valoarea pietrei.
Diamantul negru se poarta cu rochii de seara, profunzimea negrului sau ne va atrage atentia daca este in compania unei rochii de culoare foarte deschisa. Putem purta diamantul negru si in timpul zilei, cu bijuterii discrete, cum ar fi bratarile si colierele. In acest caz, diamantul negru se asociaza cu vesminte mai degraba colorate, care il vor face mai neutru decat diamantul alb.
Spre diferenta de "varul" sau alb, diamantul negru este mai discret si mai misterios. El este simbolul vesniciei si al iubirii adevarate. Mai putin raspandit, el confera si o nota de originalitate, pastrand in acelasi timp o sobrietate de tip clasic. In general, diamantul negru imbogateste caracterul unei bijuterii.
Diamantul negru se potriveste cu aproape toate tipurile de bijuterii. Montat in inele, solitar sau dublu, dar si alt tip de inele se poate purta la tinute casual. Purtat in cercei, el denota un stil foarte contemporan. Montat in pandantiv, da un look mai personal, iar in colier scoate in evidenta personalitatea purtatorului si atrage privirea.
In mod traditional, se ofera o bijuterie cu diamant negru persoanelor din zodia Racului. La fel ca omologul sau alb, poate fi oferit cu ocazia aniversarii casniciei. Indiferent insa ca este negru sau alb, un diamant impresioneaza intotdeauna. Pentru a-l alege pe cel potrivit va asteptam in magazinele noastre, You&Me. (Foto: www.wikipedia.org)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy