Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Platina, sofisticata si prestigioasa


Platina, sofisticata si prestigioasa

Email Imprimare

Platina reprezinta o alegere prestigioasa in materie de bijuterii, acest metal fiind adesea preferat pentru aspectul sau sofisticat si pentru popularitatea sa printre cei bogati si celebri. Nu degeaba este supranumit regele metalelor! Spunem ca, fata de alte metale, platina este pura, dar, chiar si atunci cand vorbim de puritate 95%, ea fiind de fapt in aliaj cu alte metale. Cand o bijuterie este inscriptionata IridPlat sau .90Plat/Ir inseamna ca este vorba de platina de puritate 90%, ceea ce inseamna automat o valoare mai mica si un pret mai mic. Plat sau .95 Plat inseamna platina pura si un pret premium. Totusi, chiar si aceasta platina pura are 5% alte metale, in general cobalt, care ii maresc duritatea, rezistenta si stralucirea. Daca aceste 5% sunt reprezentate de iridiu, care e mai ieftin, bijuteria respectiva se va zgaria mai usor si isi va pierde din stralucire mai usor.

Abia in ultimii 15 ani aceasta platina cu puritate 95% a ajuns sa fie cautata si dorita, mai ales in Statele Unite ale Americii. Iar secretul frumusetii ei este tocmai amestecul de metale din aliaj, care fac diferenta.
Fiind foarte scumpa, platina este folosita, de cele mai multe ori, in combinatie cu aurul (alb sau galben). Din platina sau din platina si aur se realizeaza mai ales inele de logodna si inele de nunta. Din cauza pretului mare, platina nu prea este folosita la cercei, pandative, bratari sau coliere.
Fiind foarte rezistenta, platina permite montarea in siguranta a diamantelor si gravarea unor mesaje, simboluri sau cuvinte, ceea ce face sa fie foarte potrivita pentru inelele de logodna sau verighete.
Indiferent insa care este bugetul pe care il veti aloca pentru inelul de logodna sau pentru verighete, indiferent de metalul din care veti dori sa fie acestea sau de designul clasic sau modern pe care il preferati, in magazinele You&Me veti gasi cu siguranta ceva pe gustul dumneavoastra. Veti putea alege, dintr-o multitudine de modele, inelele prin care sa va exprimati iubirea ce v-o doriti pe viata.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy