Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me De ce aleg vedetele platina


De ce aleg vedetele platina

Email Imprimare

Inelele de nunta din platina nu au fost primele inele din istorie, desigur, dar sunt populare printre mirese de mai bine de un secol. Descoperirea acestui metal pretios dateaza din epoca Egiptului antic, numai ca, de-a lungul timpului, el a fost folosit in mod sporadic. A fost folosit de vechii egipteni si de incasi, dupa care a "disparut" pana in anii 1700, cand regii l-au redescoperit. Dupa aceea, a "disparut" din nou, reaparand in secolul al XIX-lea, de cand tot creste in popularitate. Astazi, celebritatile si membrii inaltei societati aleg aproape intotdeauna inelele de nunta din platina sau din platina si aur.

Celebritatile au dorit dintotdeauna sa fie in top. Fie ca au vrut o bijuterie speciala pentru a se afisa cu ea pe covorul rosu, fie ca au vrut un inel mai deosebit pentru un eveniment special, platina a fost prima alegere. De ce? Pentru ca platina e cel mai deosebit si cel mai rar metal. E mai durabil si mai rezistent decat altele. Celebritatile cauta lucruri rare, iar platina e mult mai rara decat alte metale, gasindu-se doar in cateva locuri de pe glob, precum Africa de Sud sau Rusia. Asta o face mai scumpa si mai exotica.
Rezistenta platinei este si ea un argument important, deoarece asigura o montura durabila pentru diamante sau alte pietre pretioase foarte scumpe, protejandu-le. Totodata, nefiind nevoie sa fie slefuite din timp in timp si zgariindu-se foarte greu, inelele din platina dureaza generatii si generatii. Pentru celebritatile de top, culoarea alba a platinei e foarte importanta, de asemenea, deoarece permite asortarea lor cu aproape orice piesa vestimentara si cu orice stil. Inca un detaliu: avand o nuanta alba naturala, platina nu reflecta culori care ar putea afecta stralucirea diamantului sau pietrei pretioase montate in inelul respectiv.
Un alt motiv pentru care celebritatile prefera inelele din platina este faptul ca sunt ideale pentru cei cu pielea sensibila. Platina are puritate 95% - de aceea este hipoalergenica, neafectandu-le pe miresele cu sensibilitate la metale. Platina nu e un trend doar al ultimilor ani. Elvis i-a oferit Priscillei, in 1967, la nunta lor, un inel din platina. Tom Cruise a cerut-o in casatorie pe Katie Holmes cu un inel din platina, in varful Turnului Eiffel, Elton John si David Furnish si-au oferit reciproc inele din platina, la nunta lor din Belfast, Carrie Underwood poarta un inel de logodna din platina cu un diamant galben, iar Christina Applegate poarta un inel din platina vintage cu filigran. Alte vedete care, pe langa aur, au ales platina sunt Gwen Stefani, Kate Hudson, Beyonce, Russel Crowe, Reese Whiterspoon etc. Indiferent care ar fi alegerea dumneavoastra, va asteptam in magazinele noastre, You & Me, unde va asteapta colectii de bijuterii minunate! (Foto: Wikipedia)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy