Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Sa avem grija de bijuteriile din platina!


Sa avem grija de bijuteriile din platina!

Email Imprimare

Platina nu este un metal nou in bijuterie si in moda, nu este deloc o descoperire recenta. A fost folosita pentru ornamente si decoratiuni de catre egipteni, incasi si, mai aproape de noi in timp, a fost primul material fiabil care a servit la montarea diamantelor. Platina a permis crearea incantatoarelor piese Art Deco ale anilor 1920. Astazi, sarmul discret si rafinat al platinei continua sa incante noile generatii de iubitori ai frumosului si ai bijuteriilor.

Daca avem bijuterii din platina combinata cu aur sau cu aur alb sau doar din platina, este bine sa stim cateva lucruri pentru a ne bucura de ele o perioada mai indelungata. De exemplu, chiar daca platina este foarte fiabila si rezistenta, chiar si ea se poate zgaria, ca orice metal pretios. Cu toate acestea, o mica zgarietura aparuta pe o bijuterie din platina poate modifica aspectul estetic, insa nu poate modifica greutatea, masa. Cu timpul, platina primeste o patina naturala, pe care multe femei o considera cel putin la fel de seducatoare precum cea mai buna slefuire.
Ce anume poate zgaria o bijuterie de platina? Pai, fiind vorba de un metal foarte dur, doar un alt metal dur – de exemplu, o alta bijuterie! Sau un diamant! De aceea, cel mai bine este sa depozitam bijuteriile in mod separat, in cutii, in pungute din material textil sau in buzunare separate.
De asemenea, atunci cand facem munci casnice manuale – de la spalat vase pana la plantat flori in jardiniere –, e bine sa nu purtam bijuteriile pretioase.
Daca utilizam produse chimice, cum ar fi detergenti de orice fel sau inalbitori, trebuie sa stim ca acestea nu afecteaza platina, dar ar putea dauna pietrelor pretioase. Stergerea si curatarea regulata a bijuteriilor se aplica si in cazul platinei, la fel ca la aur sau argint. Aceasta se face cu o carpa fina din bumbac sau cu apa calda si sapun, urmata de stergerea cu o carpa moale.
Din cand in cand, fiind vorba de bijuterii scumpe si pretioase, este bine sa le faceti o curatare la un bijutier profesionist. Mai ales atunci cand aveti bijuterii din platina sau platina si aur cu pietre pretioase montate, e bine ca aceasta curatare sa se faca in mod regulat.
Daca aveti grija de ele, bijuteriile din platina nu vor avea nevoie de reparatii niciodata. Desigur, daca doriti sa le ajustati marimea, sa le slefuiti sau sa le curatati profesionist, veti apela la un bijutier calificat sa lucreze cu platina.
Cel mai bine ar fi ca atunci cand va achizitionati o bijuterie sa fiti atenti si la indicatiile ce o insotesc. Toate bijuteriile din magazinele noastre, You&Me, sunt insotite de un certificat de garantie si de indicatiile de care ar trebui sa tineti seama pentru a le pastra in buna stare si pentru a va bucura cat mai mult de ele.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy