Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Cum sa ne personalizam inelul


Cum sa ne personalizam inelul

Email Imprimare

Fie ca este din platina, din aur sau din platina si aur, fie ca este din alte metale pretioase, inelul pe care il purtam pe deget ne defineste in mare masura, le vorbeste celorlalti despre personalitatea, atitudinea si stilul nostru personal. Multumita noilor idei de design, noilor interpretari creative si posibilitatilor moderne de a ne personaliza bijuteriile, avem astazi mult mai multe optiuni decat in trecut. Desigur, fiecare isi alege bijuteria preferata – totusi, exista unele lucruri de care e bine sa tinem seama atunci cand ne alegem un inel din platina sau din aur, mai ales cand este vorba de unul destinat unui eveniment important din viata noastra, cum ar fi logodna sa nunta. Iata cateva sfaturi din partea consilierilor magazinelor noastre, You&Me.

Latimea. Care latime este cea mai potrivita pentru un inel pretios si important? De obicei, aceasta e cuprinsa intre 2 si 6 mm, insa unele inele pot ajunge chiar si la 12 mm latime. Important: inelele foarte late permit compozitii mai complexe si mai savante, de pilda unele gravuri mai deosebite si mai mari.
Sectiunea. Sectiunea descrie forma exterioara a inelului. Sectiunea rotunda, bombata, este numita, de obicei, “clasica” sau “cupola”. Iar o sectiune plata indica suprafete interioare si exterioare aplatizate. Fiecare trebuie sa decida intre cele doua variante. Cele doua stiluri ofera acelasi confort la purtare, curbura care urmareste linia degetului,  reducand riscurile unor iritatii sau frecari neplacute.
Finisajul. Unui inel din platina ii pot fi aplicate la suprafata diferite tipuri de finisaje. In general, pentru inelele de logodna si de nunta sunt recomandate finisajele asortate, dupa cum urmeaza:
- lucios – un finisaj cu grad mare de stralucire, obtinut cu ajutorul unor perii speciale de polisare si al unei pudre abrazive fine;
- mat sau periat – un finisaj texturat, cu un look deosebit;
- satinat – un finisaj periat, de asemenea, dar cu o textura mult mai fina.
Inscriptia. Gratie calitatilor metalului pretios, mesajul nostru inscriptionat pe un asemenea inel va rezista foarte multa vreme, va traversa timpurile. Puteti alege sa va inscriptionati numele unul altuia pe verighete, puteti alege sa inscriptionati cateva cuvinte de dragoste, ceva aproape sufletului vostru…
Alegerea dimensiunii potrivite. Dar ce ne facem daca vrem sa oferim cuiva drag, iubitei sau viitoarei logodnice un inel si nu stim marimea degetului sau inelar? Daca ii cerem masura, stricam surpriza...
O varianta este sa incercam sa aflam marimea degetului ei de la cineva din familie care poate pastra secretul. O alta varianta este urmatoarea: daca ea poarta un inel oarecare pe inelar, asteptam sa il scoata si, in secret, ii facem un mulaj rapid, imprimandu-l intr-o bucata de sapun sau de plastelina, dupa care mergem cu mulajul la bijutier.
Sau, daca avem acces la inelul ei, ii putem trasa forma interiorului pe o hartie, iar un bijutier ar trebui sa stie exact care e masura dupa acest desen.
Exista inca o varianta: punem inelul ei pe un deget, il impingem cat se poate mai sus, apoi facem un mic semn cu pixul pe piele – bijutierul va putea lua masura exacta plecand de la acest semn.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy