Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Trenduri mai vechi si mai noi


Trenduri mai vechi si mai noi

Email Imprimare

Tot mai multi barbati si femei fac trecerea de la aur la platina sau la bijuterii realizate din aur si platina. Practic, acesta este cel mai important trend in bijuterie din ultimii ani. Pentru cei cu piele sensibila la aur (dar care sunt extrem de putini!) este de inteles, caci platina este hipoalergenica, dar ceilalti fac alegerea datorita calitatilor de exceptie ale platinei: valoarea sa, rezistenta in timp, rezistenta la zgarieturi si faptul ca se preteaza cel mai bine la montat pietre pretioase. Celebritatile, de la muzicieni pana la staruri de cinema, isi comanda acum bratari si coliere din platina. Desigur, cea mai populara bijuterie din platina ramane inelul - Julia Roberts, Courtney Cox, Halle Berry, Michael Douglas, Jennifer Lopez, Gwyneth Paltrow poarta, cu totii, asa ceva.

Totusi, este oarecum o ironie a sortii ca platina a ajuns sa fie atat de apreciata abia in zilele noastre. Cand Antonio de Ulloa a descoperit metalul, in anul 1735, in Africa de Sud, l-a numit platina, ceea ce inseamna “argint cu valoare mica”! Habar n-avea ca noul metal este mult mai bun decat argintul si aurul si ca este mult mai valoros.
Se pare ca intreaga cantitate de platina de pe pamant ar ocupa spatiul unui living de marime obisnuita! Deja acest lucru face diferenta de pret fata de alte metale…
De-a lungul anilor, inelele din platina si alte bijuterii realizate din acest metal au crescut, treptat, in popularitate. Membrii caselor regale si alte personalitati cu statut social inalt au inceput sa aleaga, din ce in ce mai des, platina pentru bijuteriile lor. In anul 1937, Ducele de Windsor a comandat celebrei case de bijuterii Cartier sa creeze inele din platina pentru el. In 1967, Elvis Presley si iubita lui au ales platina pentru inelele de logodna.
Anul 2000 a insemnat o crestere de 10 ori (1000%) a vanzarilor de bijuterii din platina. Una dintre explicatii este ca la sfarsitul anilor ’90 s-a remarcat tendinta clientilor de a se indrepta spre metale albe.
In timp ce in Statele Unite ale Americii bijuteriile din platina sunt facute din 95% platina si 5% aliaj, in Europa aceste proportii pot varia putin. Bijutierii prefera sa lucreze cu platina deoarece aceasta poate fi incalzita si racita de nenumarate ori fara a se deforma. Astfel, ei pot utiliza o caldura intensa pentru a modela platina in tot felul de forme, avand o mare libertate in alegerea designului.
Desigur, clientii aleg platina din alte motive. Ea nu-si pierde culoarea si stralucirea in timp. Cei doi logodnici sau soti pot fi siguri ca inelele lor din platina isi vor pastra calitatile toata viata. In plus, platina e unul dintre foarte putinele metale pe care oamenii le pot purta fara grija unor reactii adverse ale pielii. Mai mult, acest metal permite o slefuire foarte atragatoare. Cea mai ceruta pentru inele este platina, adica o suprafata care arata ca fiind periata, avand o stralucire stinsa, redusa. Desigur, platina poate fi slefuita ca sa fie foarte stralucitoare, asa cum e cazul cu colierele.
Indiferent de alegerea voastra, va asteptam cu drag in magazinele noastre, You&Me, cu o multitudine de modele de bijuterii, pentru a gasi cu siguranta ceea ce va doriti.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy