Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Ia-ti mireasa ziua buna!


Ia-ti mireasa ziua buna!

Email Imprimare

E sezonul nuntilor, iar atunci cand vedem vreo mireasa, ne bucuram tare de tot! Nu numai ca ne bucuram pentru cei de pornesc la un nou drum, dar credem ca ne poarta noroc si noua insine! Inceputurile ne plac! Si ne fac sa visam!... Uitam insa cat de multa pregatire necesita aceasta zi in care cei doi miri stralucesc. Daca in privinta rochiei de mireasa exista si varianta inchirierii, la fel ca si pentru costumul de mire, in privinta verighetelor, lucrurile nu stau deloc atat de simplu. Trebuie sa ne alocam din timp bugetul adecvat si sa alegem un model de care sa fim convinsi ca ne va placea intreaga viata. Spre diferenta de o haina, pe care o schimbi in functie de starea ta din ziua aceea, de chef sau de starea vremii, de locul in care urmeaza sa te duci sau cu cine urmeaza sa te intalnesti, o asemenea bijuterie aparte, precum verigheta, trebuie sa o porti intotdeauna, semn ca inima ta e daruita cuiva anume, ca in fiecare moment o parte din fiinta ta e mereu aproape de cel sau cea care iti e draga.
Tocmai de aceea, sfatul nostru este de a va acorda timpul necesar alegerii verighetelor si de a rezerva in mod special un buget pentru aceasta. Schimbul de verighete este esential in ritualul de nunta! Evident, ne referim la traditia crestina. In iudaismul ashkenaz, de exemplu, doar mirele ii daruieste un inel alesei sale, ea daruindu-i lui un sal de rugaciune, talith, cu care acesta va fi si ingropat, dupa ce unul dintre fiii sai ii va taia un franjure. Nici in islamism barbatii nu poarta inele. Sunt culturi in care in mod traditional doar femeile poarta bijuterii, barbatii purtand un alt gen de bijuterii, mai masculine sau care simbolizeaza anumite lucruri, un cutit batut cu pietre pretioase, de exemplu, o pecete etc. Femeile in schimb, prin bijuteriile pe care le poarta, mai ales prin purtarea inelelor primite de la alesul lor, isi marturisesc astfel iubirea, fidelitatea, grija fata de partenerul lor.
In crestinism, schimbul de inele este in centrul ceremoniei religioase de nunta. Barbatul si femeia sunt egali in fata lui Dumnezeu, fiecare poarta verigheta, fiecare trebuie sa fie fidel, sa fie alaturi de celalalt la bine si la rau, sa-l respecte, sa-l ajute. De-a lungul timpului au existat tot felul de credinte... Se spunea ca exista o vena speciala de la inelarul mainii stangi pe care se purta verigheta pana la inima sau cate si mai cate. Cert este ca verigheta se poarta tot timpul. Au existat epoci in istorie in care rochia de mireasa se purta nu numai la ceremonia de nunta, ci si in primul an de casatorie, la momente speciale, cand voiai sa amintesti lumii de frumosul eveniment. (Poate va amintiti din Varsta inocentei, romanul lui Edith Warton, care a fost si ecranizat, avandu-i in rolurile principale pe Daniel-Day Lewis, Winona Ryder, Michele Pfeiffer). Tocmai de aceea alegerea verighetelor este atata de importanta. Consilierii din magazinele noastre, You& Me, va vor ajuta sa alegeti ceea ce vi se potriveste si in bugetul alocat. Va asteptam cu drag sa va ajutam sa faceti alegerea portivita si sa va uram Casa de piatra!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy