Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Bijuteriile si rochia de mireasa


Bijuteriile si rochia de mireasa

Email Imprimare

Alegerea bijuteriilor pe care mireasa le va purta in ziua nuntii este influentata, printre altele, si de rochie. Orice fetita viseaza la rochia de mireasa. Pe masura ce anii trec si evenimentul e din ce in ce mai aproape, devine parca din ce in ce mai greu sa te decizi. Istoria a retinut nenumarate exemple de mirese care au impresionat o lume intreaga cu tinuta lor ireprosabila in ziua cea mare. In 1956, de exemplu, Grace Kelly juca rolul unei printese in pelicula The Swan, apoi... viata a batut filmul, iar fermecatoarea actrita a devenit printesa Grace de Monaco si una dintre cele mai faimoase si mai frumoase mirese ale tuturor timpurilor. Rochia pe care a purtat-o la casatoria cu Printul Rainier, de o eleganta suprema, in stil Renaissance, era batuta cu perle si avea o trena ornata cu 290 de metri de dantela. Creatie a designerului de scena Helen Rose, la ea au lucrat, timp de sase saptamani, optsprezece croitorese.
Cum sa gasesti insa rochia care te va face sa te simti cea mai frumoasa mireasa chiar daca nu esti o celebritate? Mai ales ca rochia influenteaza si alegerea bijuteriilor care vor intregi tinuta. De obicei, cam cu un an inainte de nunta, este bine sa incepeti sa prospectati piata, sa vedeti ce se poarta, ce va place si ce nu. De mare ajutor pot fi targurile de profil, revistele specializate sau site-urile creatorilor de moda. Daca doriti sa purtati o rochie cu semnatura unui designer, este indicat sa incepeti probele cu patru pana la sase luni inainte de ziua Z. Daca sunteti decise sa purtati o rochie pret-a-porter, in general tot cam cu patru luni inainte este indicat sa o alegeti, pentru a avea timp suficient sa faceti eventuale modificari. Evident, pentru o rochie de designer trebuie sa alocati un buget mai generos. Asta nu inseamna ca nu puteti avea un coup de foudre pentru rochia de vis cu doar cateva saptamani inainte de nunta! Ar fi insa pacat sa va impuneti acest stres inutil.
Rochia de mireasa trebuie sa va puna in valoare silueta, indiferent ca sunteti mai inalta sau mai migniona, mai supla sau mai plinuta. Rochia perfecta este cea care vi se potriveste, va scoate in evidenta atuurile, mascand, totodata, micile defecte. Si, cel mai important, va exprima personalitatea. Firile romantice vor alege, probabil, rochia de printesa, cu volane si crinolina, in timp ce miresele care vor sa fie remarcate si prin originalitate vor opta, poate, pentru o creatie mai nonconformista. Dat fiind ca mireasa este rasfatata evenimentului, puteti profita de privilegiile pe care vi le da acest statut. Ganditi insa in perspectiva: in timp, gusturile trec, insa fotografiile de la nunta raman... La capitolul culoare, albul imaculat se potriveste mai bine pentru persoanele cu ten mat, in timp ce albul ivoriu va pune in valoare pielea deschisa la culoare. 
Evitati eventualele surprize neplacute. Inainte de a spune Da la magazin sau la casa de moda, aveti grija la cateva aspecte. Cel putin la una din probe mergeti impreuna cu mama, sora sau o prietena, pentru a avea si o parere din exterior. Probati rochia cu pantofi asemanatori celor pe care ii veti purta in ziua nuntii si asigurati-va ca este (cat de cat) confortabila. Solicitati o mostra de material, ca sa asortati, eventual, cu rochia accesoriile, costumul mirelui sau tinutele domnisoarelor de onoare.
Dupa ce v-ati decis asupra rochiei mult visate, e timpul sa va indreptati catre magazinele de bijuterii, pentru a alege cerceii, lantisorul cu pandantiv sau colierul si, de ce nu, diadema care ii vor intregi farmecul. Iata cateva sfaturi pentru a crea un ansamblu armonios:
- Daca rochia are un decolteu adanc, alegeti un colier care nu sare in ochi prin dimensiunile lui.
- Pentru o rochie cu decolteu mai mic sau chiar fara decolteu, cel mai bine ar fi sa renuntati la colier si sa va limitati la o pereche de cercei de dimensiuni mici sau medii. Chipul, care va radia de fericire, va fi astfel pus in valoare.
- Daca veti purta parul prins si veti avea un decolteu adanc, puteti sa purtati cercei mai mari si un lantisor discret cu pandantiv. Cerceii va vor scoate in evidenta trasaturile fetei, in timp ce lantisorul va crea senzatia unui gat mai lung. La parul lung, despletit, se potrivesc cerceii mai mari si un pandantiv mai discret.
- Daca rochia este ornata cu pietre sau este foarte elaborata, e mai bine sa alegeti bijuterii simple, nici prea incarcate, nici prea stralucitoare.
- Aurul alb, platina si argintul, simple, cu perle sau diamante, merg foarte bine la rochia alba.
- Daca doriti, puteti completa ansamblul cu o bratara sau cu un ceas asortat (in cazul in care rochia nu are maneci si nu purtati manusi), chiar daca, in general, miresele prefera sa nu poarte nimic la incheietura mainii, pentru a pune in valoare verigheta.
- Daca alegeti mai multe bijuterii, asigurati-va ca se armonizeaza unele cu altele, atat in termeni de stil, cat si la nivelul materialului din care sunt realizate. 
Va asteptam in magazinele You&Me, unde consilierii nostri va vor ajuta sa alegeti bijuteriile ideale pentru cea mai importanta zi din viata dumneavoastra!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy