Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Accesorii pentru cea mai frumoasa zi


Accesorii pentru cea mai frumoasa zi

Email Imprimare

Voalul, manusile, pantofii, poseta, buchetul si, nu in ultimul rand, bijuteriile… Accesoriile sporesc farmecul rochiei de mireasa si va ajuta sa o personalizati. La fel ca in cazul oricarei tinute, cuvantul de ordine este armonia. Nici un detaliu nu trebuie lasat la voia intamplarii, chiar daca asta nu presupune ca accesoriile sa fie perfect coordonate cu rochia sau realizate din aceleasi materiale! Asa cum spun marii creatori de moda, accesoriile sunt cele care pun in valoare bunul gust.

Voalul este unul dintre elementele cheie ale tinutei miresei, simbol al puritatii si al modestiei sale: traditional, mireasa intra in biserica avand capul acoperit cu un voal, chipul ei fiind apoi dezvaluit de catre mire. In general, voalul este din tul alb, de diferite dimensiuni: scurt, pana la umeri, pana la coate – pentru rochiile mai scurte si mai moderne, capela (trebuie sa depaseasca rochia cu aproximativ 20 de centimetri, pentru a atinge usor pamantul), catedrala (lungime intre 2,5 si 4 metri) – pentru rochiile somptuoase. Voalul poate fi ornat cu dantela, strasuri, margelute, cristale etc.
Cu toate ca nu sunt obligatorii, manusile confera rafinament tinutei de mireasa. Se poarta in timpul ceremoniei, insa numai pana la momentul schimbului de verighete. Scurte, medii sau lungi, manusile completeaza foarte bine rochia de mireasa. Manusile scurte insotesc, de obicei, rochiile cu maneci, in timp ce manusile lungi merg la rochiile fara maneci sau bretele. Pot fi din matase sau satin, simple, brodate sau cu aplicatii delicate, de culoarea rochiei. Peste manusa, puteti purta la incheietura mainii o bratara discreta.
Pentru doamne si, mai ales, pentru mireasa, nunta este un excelent prilej de a-si completa colectia personala de pantofi. Chiar daca rochia este lunga, pantofii tot se vor vedea odata si-odata… Asa ca trebuie sa fie ireprosabili! De aceasta data, pantofii trebuie sa fie la superlativ nu doar ca eleganta, ci si in termeni de confort! Nu va martirizati picioarele in pantofi cu tocuri foarte inalte daca sunteti obisnuite cu incaltamintea sport. Alegeti pantofi cu un toc rezonabil (minimum 3 centimetri), care va vor alungi silueta. Daca doriti, pentru un plus de rafinament, puteti imbraca pantofii in materialul din care este realizata rochia. Este indicat sa incepeti sa-i purtati prin casa cu aproximativ doua saptamani inainte de ziua Z. Ganditi-va si la o pereche de pantofi de rezerva, pentru orice eventualitate.
La capitolul posete, anul acesta se poarta vintage. Puteti alege o poseta mica tip clutch, in nuante deschise de ivoriu sau auriu, patrata, rotunda sau, de ce nu?, in forma de inima, decorata cu paiete, strasuri, margelute sau cristale. La fel de elegante sunt si posetele fantezie tip saculet, suficient de incapatoare pentru strictul necesar al oricarei mirese care se respecta.
La iesirea de la starea civila sau de la cununia religioasa, inainte de a va aseza la masa sau chiar inainte de a deschide dansul, nu va ramane decat sa alegeti momentul cel mai potrivit pentru a arunca accesoriul floral. Vorbim, bineinteles, despre buchetul miresei. Se spune ca cea care il va prinde va fi urmatoarea pe lista. In ceea ce priveste buchetul, o traditie cere ca mirele sau familia lui sa se ocupe de achizitionarea acestui accesoriu indispensabil. Va fi ales in functie de culoarea si stilul rochiei, iar florile de la butoniera, pe care le vor purta mirele, nasii si cavalerii de onoare, se vor asorta cu buchetul. In alegerea buchetului, trebuie sa aveti in vedere ca florile de camp se ofilesc repede si ca alte flori, precum crinii, pot lasa urme pe haine. Daca aveti si buchet si poseta sau saculet, evitati sa aveti ambele maini ocupate: este de preferat sa lasati poseta in grija unei domnisoare de onoare, de exemplu, si sa tineti in mana doar buchetul, care, la urma urmei, in ziua cea mare, va reprezinta cel mai bine. 
Traditional, mireasa nu poarta, ca bijuterii, decat inelul de logodna, pe inelarul de la mana dreapta, si, eventual, un sirag de perle. Insa alese cu grija, un pandantiv cu perle si diamante, o pereche de cercei discreti sau o bratara fina vor conferi tinutei de mireasa un plus de farmec. In magazinele You&Me va propunem o gama variata de bijuterii de la branduri de renume international, din care le puteti alege pe cele mai potrivite pentru o nunta cu adevarat de vis.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy