Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Bijuterii de o frumusete aparte


Bijuterii de o frumusete aparte

Email Imprimare

Inspirati de arta traforajului, maestrii bijutieri de la Manuel.Zed au creat colectia Glimpse, ce reuneste superbe seturi de bijuterii din otel inoxidabil traforat. Sunt sic, romantice, clasice si, in acelasi, timp, ultramoderne. Sunt asa cum v-ati dori voi sa fiti, intrucat bijuteriile Manuel.Zed sunt create pentru a va pune in valoare personalitatea, dar si pentru a va exprima dorintele, cautarile si visele, poate nemarturisite inca. Va invitam sa descoperiti minunatele bijuterii din colectia Glimpse de la Manuel.Zed in magazinele noastre, You&Me.

Motivele elaborate ale bijuteriilor din colectia Glimpse sunt rezultatul tehnicii traforajului, care consta in decuparea de modele pe metal, cu ajutorul unui instrument de perforare foarte fin. Cel mai adesea, traforajul se realizeaza pe lemn, insa tehnica se poate folosi si pentru foi subtiri de metal, cum sunt cele din otel. Din partea celui care lucreaza astfel de piese, capodopere in miniatura, traforajul cere multa concentrare si rabdare, pentru ca o secunda de neatentie este de ajuns pentru a strica frumusetea fragila a unui model simetric.
Traforajul are o istorie indelungata. Se pare ca arta traforajului ar fi aparut in urma cu mai bine de 3.000 de ani, in Egiptul Antic, unde aceasta tehnica ar fi fost folosita la decorarea diverselor piese de mobilier. In Europa si in America de Nord, traforajul a ajuns sa fie la moda pe la mijlocul secolului al XIX-lea si, de atunci pana in zilele noastre, arta traforajului a continuat sa castige nenumarati adepti, pasionati de aceasta tehnica deosebit de migaloasa. In general, modul de realizare a obiectelor decorative traforate a ramas acelasi de-a lungul secolelor, schimbarile fiind legate doar de instrumentul care serveste la realizarea lor. Despre ornamentele egiptene, grecesti si romane se crede ca ar fi fost lucrate cu ajutorul cutitului. Modelele elaborate si-au facut aparitia de-abia in secolul al XVI-lea, cand un mestesugar german (posibil un ceasornicar) a inventat o metoda prin care se puteau fabrica lame subtiri si inguste. Pana in anii 1920, cand au aparut instrumentele de perforat electrice, traforajul se realiza manual.
Acum, bratari delicate, cercei fini si pandantive rafinate din otel inoxidabil traforat alcatuiesc colectia Glimpse a brandului italian Manuel.Zed. Designul original si eleganta atemporala transforma bijuteriile Glimpse in adevarate piese de rezistenta in cutia de bijuterii a oricarei femei. Va asteptam in magazinele You&Me pentru a va alege setul care vi se potriveste cel mai bine!


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy