Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Si barbatii poarta accesorii, nu-i asa?


Si barbatii poarta accesorii, nu-i asa?

Email Imprimare

Indiferent daca o recunosc sau nu, barbatii adora si ei sa fie la moda, sa poarte accesorii in voga, prin care sa iasa in evidenta. Chiar daca nu-i auzim folosind prea des termeni ca fashion, ei trag cu ochiul la tendintele vestimentare si la cele mai noi idei de accesorii.
Desigur, acest lucru e valabil mai ales la cei tineri, care sunt mai indrazneti si mai dornici de a se exprima, de a "da bine" in fata sexului opus. In acelasi timp insa, un accesoriu le poate da mai multa incredere in sine si poate exprima o stare de spirit sau o convingere.

Pe langa argint si aur sau platina, multi barbati aleg metale care simbolizeaza puterea, rezistenta, cum ar fi otelul inoxidabil. Acesta are avantajul de a nu fi la fel de stralucitor ca metalele pretioase, ramanand totusi in sfera metalelor "de calitate", adica nefiind un material ieftin, perisabil, care sa faca o impresie proasta. In plus, barbatii sunt deschisi la experimente, combinand metalele cu alte feluri de materiale, cum ar fi pielea, cauciucul etc. Mai ales cei din zona culturala rock vor prefera intotdeauna pielea si otelul (care le aminteste de tintele vedetelor de pe scena).
Spre diferenta de femei, barbatii prefera in primul rand bratarile si abia apoi pandantivele si inelele. Iar acest lucru este de inteles, caci bratara masculina este un accesoriu vechi de cand lumea. Cu mii de ani inainte de Hristos, barbatii purtau proto-bratari din os, piatra si scoici, care ii protejau de fortele malefice si care ii ajutau sa devina una cu spiritele animalelor. Mai tarziu, in Epoca Bronzului, bratarile masculine indicau puterea, devenind simboluri ale statutului social – faraonii egipteni erau ingropati cu bratarile pe care le purtasera in timpul vietii. In Evul Mediu, barbatii cu un anumit statut social isi acopereau antebratele – un antebrat dezgolit insemna ca esti mai sarac si ca muncesti cu mainile. Bratara de identitate din aluminiu a militarilor americani din al Doilea Razboi Mondial a devenit un simbol, fiind foarte purtata in anii ’50 de toti cei care se considerau rebeli, caci soldatii erau considerati cool – Elvis si James Dean sunt doar doua celebritati-cult care le-au purtat. In anii ’60, barbatii preferau bratarile din materiale simple, neprocesate, ca o declaratie a dorintei de a proteja pamantul si resursele sale. In anii ’90 au urmat bratarile cu initiale si simboluri ale lui Hristos, iar sportivii au inceput sa poarte tot felul de bratari care considerau ca ajuta la mentinerea sanatatii – magnetice, din cupru, ionizate etc. La trecerea dintre milenii au intrat in moda simbolurile New Age – snururi subtiri purtate pe mana. Ashton Kutcher a purtat asa ceva in timpul filmarilor la Guess Who, iar producatorii au cheltuit nu mai putin de 100.000 de dolari pentru a sterge acest accesoriu din versiunea finala a filmului. In 2004, fundatia ciclistului Lance Armstrong a vandut peste 80 de milioane de mini-bratari Livestrong care se poarta la incheietura mainii in scopul strangerii de fonduri pentru lupta anticancer. Bratarile ostentative cu cranii si alte simboluri rock, precum si bratarile punk, din piele si metal, au revenit si ele in moda, Johnny Depp fiind unul dintre adeptii lor. Astazi, creatorii reinventeaza bratarile masculine, pastrandu-le semnificatia initiala, dar adaugandu-le o tenta high fashion.
Bijuteriile din otel inoxidabil, cauciuc sau piele ecologica, cu zirconiu pe care le ofera magazinele You&Me reprezinta o alegere inteligenta pentru orice barbat care vrea sa faca diferenta. Bratarile din cauciuc si otel inoxidabil din colectia Electra, pandantivele din otel si zirconiu din colectia Beat, pandativele cruciulita din seria Pendant si seturile pandantiv si inel din seria beat de la Manuel.Zed sunt o optiune excelenta pentru un barbat activ si plin de viata.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy