Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Bijuteriile cu zirconiu


Bijuteriile cu zirconiu

Email Imprimare

Va doriti bijuterii frumoase si stralucitoare, precum ale celebritatilor, care sa va puna in valoare fara insa a va ruina bugetul? Bijuteriile cu zirconiu reprezinta o alternativa eleganta si mai putin costisitoare la bijuteriile cu diamante, recunoscute pentru preturile lor adesea exorbitante. Potrivit expertilor, zirconiul este piatra sintetica ce se apropie cel mai mult de caracteristicile diamantului natural. In zilele noastre, zirconiul este adesea folosit pe post de substitut pentru diamante, facand ca bijuteriile ce altadata pareau doar un vis frumos sa fie acum accesibile pentru toate buzunarele.

Majoritatea oamenilor si, de multe ori, chiar expertii in bijuterii nu pot deosebi cu ochiul liber un diamant veritabil de un zirconiu. Pentru ochiul profan, zirconiul arata identic cu un diamant. La o analiza mai atenta insa, zirconiul este mai putin stralucitor decat diamantul si are mai multe reflexe colorate. Sa nu uitam nici aspectul cel mai important: pretul. Zirconiul este de pana la 1.000 de ori mai ieftin decat diamantul. In timp ce pretul pe carat pentru un diamant natural este de 20.000 dolari, iar pentru un diamant sintetic - de 4.000 dolari, pretul pentru un zirconiu cubic este de numai 20 dolari.
Diamantul este cel mai dur material intalnit in natura, fiind compus din atomi de carbon dispusi intr-o anumita structura. Exista, de asemenea, diamante sintetice, produse printr-o metoda inovatoare, la temperaturi si presiune ridicate. Diamantele sintetice sunt disponibile intr-o varietate de culori si pot cantari pana la 2 carate. Pentru a evita confuziile, companiile producatoare de diamante sintetice le inscriptioneaza cu laser sau le imprima urme de impuritati. Altfel, cumparatorii nu si-ar putea da seama daca diamantele provin din exploatari miniere sau daca au fost produse in laborator.
Spre deosebire de diamante, zirconiul cubic este compus din dioxid de zirconiu. A fost descoperit in stare naturala, sub forma de particule microscopice, in 1899, de catre doi minerologi germani, von Stackelberg si Chudoba. In anii 1960, oamenii de stiinta din Franta au inceput sa faca cercetari privind producerea zirconiului cubic, insa prin procedeul folosit de ei nu s-au putut crea decat cristale foarte mici. Oamenii de stiinta sovietici au preluat cercetarea, perfectionand tehnica de productie. Sovieticii au folosit zirconiul pentru programul lor spatial, ca o alternativa la diamantele din unitatile optice ale laserelor. La inceputul anilor 1980, in intreaga lume se producea deja zirconiu in greutate totala de aproape 50 milioane de carate, principalul producator fiind celebra companie Swarovski.
O diferenta majora intre diamante si zirconiu o reprezinta greutatea. Zirconiul este cu aproape 75% mai greu decat diamantul. De exemplu, un zirconiu de aceleasi dimensiuni cu un diamant de 1 kt este de aproximativ 1,75 kt. In schimb, duritatea zirconiului este mai mica decat cea a diamantului: se estimeaza ca diamantele naturale si cele sintetice sunt de pana la 500 de ori mai dure decat zirconiul.
In ceea ce priveste culoarea, doar diamantele extrem de rare sunt cu adevarat incolore. Majoritatea au reflexe galbui sau roscate. In schimb, zirconiul poate fi produs complet incolor sau poate avea orice culoare din spectrul curcubeului, ceea ce il face inca si mai atractiv. Culorile se obtin prin adaugarea de anumiti oxizi in procesul de productie: titan pentru zirconiu aramiu, ceriu pentru zirconiu rosu, crom pentru zirconiu verde, neodimiu pentru zirconiu purpuriu etc. Asadar, ceea ce ii atrage pe cumparatorii de bijuterii cu zirconiu este nu doar pretul, ci si frumusetea materialului din care sunt realizate. 
Daca sunteti in cautare de bijuterii de inalta calitate, rafinate si cu un design deosebit, dar, in acelasi timp, accesibile ca pret, atunci merita sa ne faceti o vizita! In magazinele noastre, You&Me, va asteapta o gama vasta de bijuterii cu zirconiu pentru ocaziile speciale din viata dumneavoastra.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy