Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :


Va place verdele?

Email Imprimare

Verdele este considerat culoarea armoniei, a sanatatii si a creativitatii. Ecou al naturii, asociata lumii vegetale, culoarea verde, linistitoare si revigoranta, simbolizeaza speranta si norocul, fiind o invitatie la renastere si iubire universala. Pietrele de culoare verde folosite la realizarea de bijuterii sunt foarte rare si extrem de cautate. Despre persoanele carora le place culoarea verde se crede ca sunt generoase si cauta mereu sa-i ajute pe cei din jur. Se spune ca sunt firi mai degraba introvertite, care observa si analizeaza in tacere tot ce le inconjoara. S-ar parea ca persoanele atrase de culoarea verde sunt buni ascultatori, de la care se asteapta sfaturi intelepte.
Daca va place in mod deosebit culoarea verde, inseamna ca sunteti o persoana de incredere, iubitoare de armonie si pace, echilibrata, calma, fidela, de o inalta spiritualitate. Pentru ca va construiti relatii durabile bazate pe incredere, cei din jur vad in dumneavoastra un foarte bun prieten, adesea de-o viata, vesel si binevoitor, caruia i se pot destainui fara teama de a fi tradati. In plan sentimental, despre persoanele atrase de culoarea verde se spune ca ar fi cei mai buni parteneri de cuplu: intelegatoare, fidele, fac tot ce le sta in putinta pentru a asigura confortul si armonia familiei.
Totusi, aveti grija daca va place verdele! Aceasta culoare va predispune la o generozitate adesea nelimitata, de care unii vor sti, cu siguranta, sa profite mai mult decat este cazul... Uneori, persoanele atrase de culoarea verde pot fi reticente la schimbare, le vine greu sa ia decizii si sa treaca la actiune si pot avea dificultati in a se afirma si a indrazni sa spuna si nu atunci cand este nevoie...
In cromoterapie, verdele pal este indicat pentru a combate stresul, in timp ce verdele inchis este recomandat pentru a inlatura starile de melancolie si depresie. Asadar, daca purtati bijuterii de culoare verde deschis spuneti despre dumneavoastra ca sunteti o persoana calma, care ii linisteste si pe cei din jur, aducandu-le zambetul pe buze. Bijuteriile de culoare verde inchis exprima personalitatea dumneavoastra binevoitoare si perspicacitatea de care dati dovada zi de zi.
Dintre pietrele pretioase si semipretioase de culoare verde (jad, malahit, peridot, turmalina, turcoaz etc.), cea mai apreciata este smaraldul, caruia i se atribuie virtuti extraordinare inca de pe vremea babilonienilor. Cu 4.000 de ani i. H., smaraldul era moneda de schimb in pietele Babilonului. Primele mine cunoscute de smarald sunt cele din Egiptul de Sus, exploatate cu 2.000 de ani i. H., de unde se extrageau smaraldele care o impodobeau pe Cleopatra. Multa vreme, termenul grec smaragdos (in traducere: piatra de culoare verde), a fost folosit pentru a desemna toate varietatile de pietre verzi. Smaraldul este prezent in mituri si legende: se spune ca ar fi piatra care a cazut de pe fruntea lui Lucifer cand acesta a fost alungat din Rai, dar si ca din smarald ar fi lucrat Sfantul Graal.
Marea actrita Elizabeth Taylor, una dintre cele mai frumoase femei ale tuturor timpurilor, este faimoasa pentru colectia ei impresionanta de bijuterii cu pietre scumpe. In colectia lui Liz Taylor, un loc special il ocupau smaraldele, fapt pentru care ea si fost supranumita regina smaraldelor. Sa ne amintim de superbii cercei cu smaralde, parte dintr-un set de bijuterii pe care Elizabeth Taylor si sotul ei, Richard Burton, l-au achizitionat in 1963 de la casa de bijuterii Bulgari, pe cand filmau pelicula Cleopatra, in Italia. Liz Taylor a gasit pentru brosa din acest set o noua intrebuintare, foarte sic de altfel: o purta adesea si prinsa in par. Setul Bulgari cu smaralde crea un efect irezistibil cu ochii ei de culoarea ametistului si era unul dintre preferatele actritei.
Evident, smaraldele sunt extraordinar de scumpe si nu si le poate permite oricine. Insa bijuteriile cu zirconiu de culoare verde sunt aproape la fel de frumoase precum cele ornate cu smarald, oferind avantajul ca sunt mult mai accesibile ca pret. Asa ca, pentru a va bucura de efectele binefacatoare ale culorii verzi, puteti alege o pereche de cercei, un inel sau un colier cu zirconiu verde. Astfel de bijuterii, realizate din argint cu zirconiu in diverse culori, printre care si verde, gasiti in colectia Exclusive din magazinele noastre, You&Me.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy