Miercuri, 17 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Cristalele Swarovski, poezia preciziei


Cristalele Swarovski, poezia preciziei

Email Imprimare

In universul bijuteriilor, numele Swarovski este la fel de stralucitor precum splendidele cristale, maiestrit slefuite, emblematice pentru faimosul brand austriac. Povestea cristalelor incepe in a doua jumatate a secolului al XIX-lea si este legata de activitatea lui Daniel Swarovski, fiul unui artizan sticlar din orasul Jablonec Nad Nisou, din Boemia, proprietar de ateliere de prelucrare a sticlei si de fabricare a cristalelor. Dupa anii de ucenicie petrecuti in atelierele tatalui sau, Daniel pleaca la Paris, unde, la varsta de 18 ani, descopera multiplele posibilitati de folosire a cristalelor in atelierul lui Gabrielle (Coco) Chanel.

Legendara creatoare de moda prefera, in locul pietrelor veritabile, frumusetea subtila a cristalelor, pe care le foloseste pentru decorarea creatiilor sale: in Orasul luminilor, cristalele, cu ale lor reflexe scanteietoare, fascineaza doamnele din inalta societate si se impun ca una dintre emblemele elegantei a la francaise.
Revenit in Boemia natala, Daniel Swarovski isi deschide propria afacere si in 1883 face senzatie cu o masina care slefuieste cristalele foarte fin. In 1895, se muta in Austria, la Wattens, unde reinventeaza si perfectioneaza fabricarea cristalelor. In 1911, impreuna cu cei trei fii ai sai, Daniel Swarovski infiinteaza o uzina de productie capabila sa realizeze cristale de o puritate inegalabila. Secretul fabricarii este pastrat cu strasnicie, astfel incat, pana in zilele noastre, numai mostenitorii familiei Swarovski stiu ce presupune procesul de productie a celebrelor cristale. Fiecare cristal este taiat respectandu-se in cele mai mici detalii procedeul pus la punct de Daniel Swarovski, dar si formele standard care garanteaza uniformitatea cristalelor. Tehnica Swarovski permite slefuirea la perfectie a fiecarei fatete a cristalului si calibrarea precisa a masurilor, pentru maximum de stralucire si profunzime.
De mai bine de un secol, cristalele Swarovski stralucesc la gatul divelor si sclipesc pe rochiile si accesoriile vedetelor de la Hollywood si nu numai. In ciuda tendintelor schimbatoare din lumea modei, cristalele Swarovski continua sa fascineze, fiind inconjurate de o aura de legenda. Un moment important in evolutia cristalelor Swarovski il reprezinta colaborarea dintre Manfred, nepotul lui Daniel Swarovski, si Christian Dior. Marele creator de moda isi dorea o piatra care sa evoce rafinatul joc de lumina creat de oglinzile de la palatul Versailles, iar ideea sa l-a inspirat pe Manfred in realizarea faimosului cristal Aurora boreala, ce reproduce culorile curcubeului. De altfel, pe cristalele Swarovski este inscriptionata sigla AB (Aurora boreala), semn ca materialul a fost prelucrat chimic pentru ca fiecare fateta sa dobandeasca reflexe multicolore.
La 130 de ani de la momentul in care Daniel Swarovski revolutiona universul bijuteriilor cu tehnica sa de slefuire a pietrelor pretioase, compania care ii poarta numele este mai prospera ca oricand, cu o cifra de afaceri ce depaseste 2 miliarde de euro anual. Datorita calitatii ireprosabile a cristalelor, compania Swarovski este furnizor oficial pentru mai multe marci de lux, precum Prada, Gucci, Versace, Roberto Cavalli sau Chantal Thomass. In 1976, compania a lansat simpaticele figurine din cristal, reprezentand necuvantatoare - prima dintre ele in forma unui cap de soricel. Figurinele Swarovski si-au castigat notorietatea cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarna de la Innsbruck, fiind un suvenir pe care multi dintre spectatori nu si l-au putut refuza. Astazi, de la bijuterii la elemente de design interior si corpuri de iluminat, trecand prin creatii vestimentare, ceasuri, ochelari de soare si sticle de parfum, toate dobandesc un rafinament cu totul deosebit atunci cand sunt ornate cu minunate cristale Swarovski.
Va invitam in magazinele You&Me sa descoperiti exceptionalele bijuterii din argint si cristale Swarovski de la brandul exclusivist Crystal Evolution. Cu sclipirile lor de vis, inelele, cerceii si pandantivele decorate cu pretioasele cristale Swarovski vor da stralucire vietii dumneavoastra!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy