Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :


Ti-as da un inel

Email Imprimare

Dragute, elegante si de efect, inelele ne completeaza tinutele in foarte multe ocazii mai mult sau mai putin speciale ale vietii, pentru ca, la urma urmei, purtarea de inele nu se limiteaza la logodna si nunta. Le putem asorta la o bratara, un colier sau o pereche de cercei, la o tinuta office sau la o rochie de seara, sau le putem face cadou celor dragi. Un lucru e sigur: inelele completeaza cu succes cele mai diverse outfit-uri, fiind accentul de rigoare care da sarea si piperul oricarei tinute. De la modelele simple, discrete, pana la cele elaborate, extravagante, inelele traiesc prin design, printre cele mai cunoscute si mai iubite inele fiind cele din argint. La un pret convenabil, inelele din argint arata foarte bine pe degetele oricui, sunt stralucitoare, rafinate si nu trec niciodata neobservate, oricat ar fi de simple.

Se spune ca forma inelului este inspirata de cea a Soarelui si a Lunii si ca spatiul liber din centrul inelului etse simbolul unei porti care leaga cele doua lumi: cunoscuta si necunoscuta. Incarcat de cele mai diverse semnificatii, inelul a fost, de-a lungul timpului, asociat puterii politico-religioase si a fost simbolul apartenentei la o anumita comunitate. Se pare ca moda de a purta inelul pe al patrulea deget de la mana stanga vine de la egipteni, care credeau ca de la inelar porneste o vena ce ajunge direct la inima. Ulterior, aceasta credinta a fost preluata de greci si de romani, care au denumit-o vena amoris, adica vena iubirii. De aici si simbolistica romantica a inelelor.
In Italia renascentista, argintul era cel mai folosit metal pentru confectionarea inelelor, mai ales a celor de logodna. Inelele din argint sunt disponibile astazi in foarte multe variante de design si in nenumarate stiluri. Exista, practic, cate un inel din argint pe gustul fiecaruia! Este adevarat ca frumusetea argintului nu atrage atentia din prima clipa, caci farmecul lui se dezvaluie treptat, discret si, totusi, irezistibil. Fara sa aiba o stralucire ostentativa, ci, oarecum, mai stinsa si subtila, inelele din argint sunt o modalitate sigura de a pasi in zona stilului, pentru ca argintul are stil, iar orice bijuterie realizata din acest metal ramane la moda pentru multa vreme.
Folosit din cele mai vechi timpuri la crearea ornamentelor, argintul da nastere unor bijuterii superbe, care nu sunt neaparat foarte scumpe, dar care, cu siguranta, uimesc prin lux si rafinament. Argintul prezinta marele avantaj ca este foarte versatil. Se potriveste atat la tinute de zi, cat si la tinute de seara, tinute cu accente casual sau sport, dar si la o vestimentatie eleganta si pretentioasa. Prin eleganta sa simpla, argintul a cucerit, pur si simplu, industria modei internationale.
Pentru a fi si mai atragatoare si pentru a li se spori valoarea, bijuteriile din argint sunt adesea ornate cu diamante, dar si cu alte pietre pretioase sau semipretioase. Magazinele noastre, You&Me, va propun acum o colectie deosebita de inele din argint 925 decorate cu pietre semipretioase, de la apreciatul brand Zoppini. Inelele din colectia Silverings exprima intreaga poezie a argintului, cu farmecul sau discret dublat de eleganta formelor, gingasia perlelor si stralucirea pietrelor Swarovski, dar si de armonia cromatica.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy