Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Ceasurile barbatesti, intre forta si eleganta


Ceasurile barbatesti, intre forta si eleganta

Email Imprimare

Timpul zboara... el nu este altceva decat o senzatie: il percepem fara sa-l auzim, il simtim fara sa-l vedem. Toti suntem sub presiunea timpului si, daca nu putem sa-i oprim cursul, ne putem permite luxul sa-i facem trecerea mai frumoasa, nu numai prin felul in care il petrecem, ci si prin designul instrumentelor de masurare a trecerii timpului, dintre care cel mai fascinant este, fara indoiala, ceasul: il avem pe telefon, pe computer, pe ipad, insa un ceas de mana elegant confera o distinctie aparte. La barbati, ceasul este un accesoriu aproape nelipsit, iar atunci cand este ales cu grija la nivelul designului, materialelor si mecanismului, confera tinutei la care este asortat forta si distinctie, iar purtatorului ii pune in valoare personalitatea si, intr-o buna masura, statutul social. Nu intamplator, se spune despre ceas ca este singura bijuterie a barbatilor.

Ceasul este un accesoriu puternic in orice tinuta: o poate incununa sau, din contra, poate ruina orice tentativa de eleganta. De aceea, este bine sa fie ales cu grija, altfel este preferabil sa renuntam la el. Dincolo de notiunea de bun gust, ceasul de mana este o expresie a personalitatii si ar trebui sa ne faca placere sa-l purtam. Este asemenea unui parfum: nu e un simplu obiect pe care sa fim obligati sa-l purtam doar ca sa ne intregim tinuta, ci ar trebui sa se integreze in ansamblul tinutei, ca si cum ar face parte din fiinta noastra. Ceasul nu ar trebui sa fie primul lucru care sare in ochi cand te uiti la cineva, indiferent ca este femeie sau barbat (insa cu atat mai mult cand acel cineva este barbat). Este un detaliu care imprima purtatorului o nota de distinctie.
Pe langa aspectul tehnic, deloc de neglijat, alegerea ceasului potrivit este determinata si de design. In linii mari, dimensiunea ceasului trebuie sa fie proportionala cu incheietura mainii. In orice caz, sunt de evitat ceasurile minuscule, care au un aer feminin, dar si cele supradimensionate, care depasesc incheietura mainii.
Ceasurile asa-numite habillees se disting prin designul lor sobru, elegant si dimensiunile discrete, ceea ce le face ideale pentru a fi purtate la costum sau smoking. Adesea, producatorii de astfel de modele prefera sa se concentreze nu atat pe complicatiile orologere, cat pe imbinarea de materiale luxoase si de forme rafinate.
O alta categorie o reprezinta ceasurile aviator, create initial pentru piloti, recognoscibile prin dimensiunile lor - necesare pentru a putea fi purtate pe maneca - si gradul ridicat de lizibilitate (adesea, sunt modele cu afisaj alb pe cadran negru sau invers).
Inedite prin designul lor, asa-numitele ceasuri schelet se disting prin cadranul lor ajurat, care iti permite sa vezi mecanismul ce pune ceasul in miscare. Pentru a le spori valoarea estetica, conturul exterior al cadranului de la ceasurile schelet este impodobit, adesea, cu pietre pretioase (safire, diamante, rubine). Inlantuirea rotitelor sub ochii nostri creeaza spectacolul captivant al timpului care trece. Realizarea ceasurilor schelet este o adevarata arta, stapanita doar de cateva case orologere prestigioase, precum Cartier, Vacheron Constantin sau Audemars Piguet.
La ora actuala, marile case orologere, dar si celebri producatori de bijuterii propun o gama variata de modele, ce se adreseaza unui public masculin eterogen. Brandul Zoppini a inclus in colectia Time ceasuri cu design tineresc, in culori vii, potrivite pentru o tinuta casual sau sport. Ceasurile Zoppini, pe care va invitam sa le descoperiti in magazinele noastre, You&Me, au curea din silicon cu textura cu diamante, iar cutia mecanismului este din otel inoxidabil, avand diametrul de 52 milimetri. La nivel tehnic, ceasurile Zoppini din colectia Time indica ora si data, sunt rezistente la apa, fiind prevazute cu mecanism Miyota JS25, cronometru si bezel rotativ unidirectional.


Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy