Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Fluturele, gratie si eleganta in universul bijuteriilor


Fluturele, gratie si eleganta in universul bijuteriilor

Email Imprimare

Tinerete, dinamism, originalitate, entuziasm molipsitor sunt doar cateva dintre ideile care iti vin imediat in minte cand vezi o bijuterie Zable. De ani buni, accesoriile Zable exprima, prin forme, materiale si culori inedite, explozia de personalitate caracteristica adolescentilor. Colectiile de bijuterii Zable au in centrul lor simboluri universale stilizate, precum inimi, stele, soare, luna, flori sau fluturi, atat de indragite de tineri. Vedeta colectiei Petite, disponibila in magazinele noastre, You&Me, este fluturele, simbol al sufletului, transformarii si renasterii.
Din cele mai vechi timpuri, fluturele a fost perceput drept o insecta magica. In samanism, de pilda, fluturele era vazut ca o insecta aproape ireala, fabuloasa: zborul sau complicat pare sa necesite multa energie, si, cu toate acestea, fluturele este atat de firav, are doua aripi gingase precum petalele unei flori... In greaca, termenul psyche desemneaza atat sufletul omului, cat si fluturele. In mitologia greaca, se spune ca Prometeu ar fi modelat corpul uman din lut si ca zeita Atena ar fi insuflat trupului viata cu ajutorul unui fluture. Psyche, o printesa ridicata la rang de zeita, este reprezentata ca o fata inaripata ce seamana cu un fluture. La randul lor, romanii credeau ca, in clipa mortii, sufletul care iese din trup ia forma unui fluture. Astfel, metamorfoza larvei in fluture este un simbol recurent in mai toate traditiile spirituale ale umanitatii, evocand transformarile prin care trecem de-a lungul vietii, dar si ideea de renastere.
Fluturele este simbolul transformarii, al evolutiei in plan spiritual. De la fluture se spune ca putem invata sa constientizam schimbarile din viata noastra si sa ne pastram credinta, pentru ca, oricat am incerca, nu ne putem impotrivi naturii. Orice etapa din viata noastra, orice idee noua se reflecta in transformarile succesive prin care trece fluturele: starea de ou corespunde clipei in care ideea ne incolteste in minte, larva evoca momentul in care e timpul sa ne hotaram daca ideea trebuie pusa in practica, coconul evoca interiorizarea ei, iar ecloziunea corespunde actiunii, punerii in practica a acelei idei. De la fluture putem invata sa ne punem ordine in ganduri si sa constientizam pasii pe care vrem sa-i facem in viata.
In multe culturi, fluturele este simbolul sufletului care se desprinde din invelisul trupului. Astfel, in Asia el semnifica nemurirea, fericirea si iubirea eterna. De asemenea, fluturele este asociat ideilor de cochetarie si inconstanta, in Japonia fiind un simbol feminin prin excelenta. In Tara Soarelui Rasare, fluturii evoca fericirea conjugala. In China si Vietnam, fluturele este o expresie a longevitatii. Datorita culorilor vii ale aripilor si bataii acestora, fluturele mai este considerat si o intruchipare a focului.
In cultura azteca, fluturele era pus in legatura cu Xochiquetzal, zeita florilor, fertilitatii, jocurilor, dansului si agriculturii. Insa tot la azteci, fluturele care zboara din floare in floare evoca sufletul razboinicului cazut pe campul de lupta. Fluturele era venerat de azteci si ca simbol al trecerii de la viata la moarte pentru a renaste sub o alta forma.
Diurni sau nocturni, fluturii exercita o mare putere de fascinatie. Nu sunt numai un simbol al luminii, ci si al tenebrelor. De altfel, multe superstitii se leaga de fluturele de noapte, asa-numitul cap-de-mort. Legenda spune ca fluturele cap-de-mort s-ar fi nascut in infern, de unde ar fi fost eliberat la moartea lui Pan, zeul intregii naturi. Larva s-ar fi hranit cu beladona (matraguna) si datura (ciumafaie), doua plante toxice care i-ar fi provocat tipatul sfasietor inconfundabil.
Datorita frumusetii si bogatiei de simboluri, fluturele a reprezentat dintotdeauna, pentru artistii bijutieri, o sursa de inspiratie inepuizabila. Prin intermediul simbolului fluturelui, maestrii bijutieri creeaza colectii unice in care inele, coliere, bratari si cercei pun foarte bine in valoare personalitatea fiecarui client in parte. Este si cazul colectiei Petite de la Zable, ce reuneste bijuterii din otel inoxidabil cu zirconiu si pietre Swarovski, pe care va invitam sa le descoperiti in magazinele noastre, You&Me.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy