Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Sarbatoarea iubirii


Sarbatoarea iubirii

Email Imprimare

Daruirea de bijuterii ca dovada a celor mai profunde sentimente sau pasiuni este o traditie bine ancorata in mentalitatea colectiva. Aleasa cu atentie la cele mai mici detalii, de la materiale la forme, culori si simboluri, o bijuterie poate exprima mai bine chiar decat cuvintele sentimente carora, poate, ne este greu sa le dam glas. Odata oferita, bijuteria creeaza intre indragostiti o legatura indisolubila. Purtand bijuteria primita in dar de la persoana iubita porti in inima imaginea acesteia. Odinioara, indragostitilor le era adesea imposibil sa-si declare deschis sentimentele, dar, cum iubirea iti da aripi si idei pentru a ti-o manifesta, indragostitii apelau la bijuterii, care au devenit, astfel, un mijloc discret si subtil de exprimare a dragostei.

Inima este, prin excelenta, simbolul bijuteriilor care exprima iubirea. Este un simbol universal, care da forma pasiunii si nevoii noastre fundamentale de dragoste. Daca viata noastra nu ar sta sub semnul sentimentelor si emotiilor, simbolul inimii nu ar fi cucerit lumea intreaga. S-ar parea ca ideea potrivit careia inima este izvorul tuturor trairilor este veche de cand lumea. Cu rare exceptii, inima este considerata, in mai toate culturile, organul cel mai important. La origine, simbolul inimii, asa cum il cunoastem astazi, avea semnificatii multiple, de la devotiune religioasa la iubire romantica.
La inceput, simbolul inimii a avut forma frunzei de iedera, folosita in Orient, cu trei milenii i. H., ca ornament pe vasele din ceramica. Preluat de greci, etrusci si romani, simbolul a intrat in cultura europeana. Pe vasele antice grecesti, inima este uneori reprezentata sub forma stilizata a frunzei de vita-de-vie, ca simbol al lui Dinoysos, zeul vinului, dar si al pasiunii si senzualitatii. Ulterior, frunza de iedera in forma de inima a fost folosita de greci, romani si de crestinii din primele veacuri la decorarea mormintelor, fiind considerata reprezentarea perfecta a iubirii ce dainuie si dincolo de moarte.
Inima de culoare rosie a aparut odata cu iubirea curteneasca din Evul Mediu. Inspirati de imaginile antice, miniaturistii au schimbat verdele iederei in rosu. In miniaturile reprezentand cupluri de indragostiti aparea adesea un arbore al vietii cu frunze in forma de inima, rosul - culoarea sangelui si a iubirii - evocand apropierea fizica.
Doriti sa o surprindeti pe femeia iubita cu o bijuterie deosebita? Ce poate fi mai frumos decat sa-i daruiti un pandantiv in forma de inima, prin care ea, purtandu-l zilnic, sa va simta mereu aproape... Colectia Starlovers, de la Zable, disponibila in magazinele noastre, You&Me, reuneste bijuterii superbe realizate din otel inoxidabil, ce exprima, prin simbolurile si formele stilizate - inimioare, flori, stele - intreaga poezie a iubirii, in registru contemporan. Modernitate, stralucire si originalitate sunt cuvintele cheie ce definesc colectia de bijuterii Starlovers, omagiu adus celui mai frumos sentiment.





Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy