Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Metalele care ne fac pretioase


Metalele care ne fac pretioase

Email Imprimare

Bijuteriile sunt accesoriile frumusetii. Femeile le adora si le colectioneaza de cand lumea. E in natura omului sa se impodobeasca – prin bijuterii, el se exprima pe sine si exprima anumite convingeri ale sale, pe care doreste sa le impartaseasca, precum si statutul sau social.
Pentru ca sunt atat de importante, bijuteriile sunt confectionate din metale rare, pretioase si rezistente si sunt ornamentate cu pietre pretioase si semi-pretioase. Pe langa valoarea materiala a acestor materiale, oamenii tin cont si de ceea ce simbolizeaza acestea.

Aurul si argintul sunt unele dintre cele mai iubite metale pretioase din toate timpurile. Aurul reprezinta soarele, iubirea, inima, abundenta, bogatia si prestigiul, este galben si cald. Pe langa bijuterii si obiecte de valoare, e folosit si in simbolistica religioasa sau in cea a regalitatii, precum si in confectionarea monedelor. Argintul, prin contrast, reprezinta luna, misterul, noaptea, poezia, romantismul, este alb, rece si fascinant.
Totusi, astazi exista multe alte materiale care sunt folosite cu succes in bijuterii: otel, sticla (de Murano, de exemplu), piele, plastic, pene, ata etc. Otelul inoxidabil, de sine statator sau placat cu aur, se dovedeste a fi un material cu neasteptate valente estetice, potrivit pentru crearea multor modele usor de purtat si versatile. Acestea se potrivesc mai multor tinute – le poti purta la fel de bine si la toaleta cu care mergi la opera, si la o tinuta casual.
Fiecare om isi alege bijuteriile preferate, accesoriile care crede ca i se potrivesc. Chiar si barbatii din zona business se accesorizeaza, discret, cu ajutorul ceasului, butonilor, acului de cravata, dar si al inelelor, lanturilor sau pandantivelor. In orice caz, nimeni nu se va prezenta in societate total lipsit de bijuterii, ci doar va alege tipul si numarul bijuteriilor, in functie de felul in care va dori sa se prezinte celorlati: discret sau incarcat, simplu sau sofisticat. Pana la urma, bijuteriile fac parte din personalitatea noastra, la fel ca vestimentatia pe care o purtam, prin urmare este firesc sa ne preocupe atat de mult, pe parcursul intregii vieti...
Pentru a fi la moda, puteti alege din nenumaratele modele de bijuterii pe care vi le ofera magazinele You&Me. Nu ezitati sa le cautati – sigur veti gasi ceva care vi se potriveste si care va va scoate din anonimat! Pentru a alege in cunostinta de cauza, va invitam sa ascultati emisiunea Intalniri capitale, de pe Bucuresti FM, realizata de Ioana Brusten, care a discutat impreuna cu Cecilia Caragea despre aceasta pasiune a femeilor - bijuteriile.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy