Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Malachitul, o piatra cu puteri miraculoase


Malachitul, o piatra cu puteri miraculoase

Email Imprimare

Malachitul a impresionat intotdeauna datorita culorii verde intens si a striatiilor in cele mai felurite nuante de verde, ce formeaza modele unice, de o rara frumusete. Aceste pietre semipretioase ascund o energie cu totul speciala, aducatoare de noroc si echilibru, calm si relaxare. Au darul de a aplana conflictele si de a favoriza armonia si buna intelegere. Simbolizand puritatea naturii, ele stimuleaza pofta de viata si sanatatea. Se considera ca sunt guvernate de Mercur si astfel aduc noroc, dar si succes in afaceri, bani si bunastare, afirmare intelectuala si impacare. Poate fi considerata o piatra a succesului in afaceri si care tine departe partenerii de afaceri cu rele intentii. Iar comunicarea si calatoriile se afla si ele printre principalii beneficiari.

In ceea ce priveste malachitul, Venus are si ea un cuvant de spus, astfel incat daca pretuiesti frumusetea, daca iti doresti armonie, succes la sexul opus, dragoste si - de ce nu? - o casatorie fericita, malachitul ar trebui sa nu-ti lipseasca niciodata. Mai ales ca multi considera cristalele de malachit drept pietre bune la toate, protejand in primul rand impotriva energiilor si gandurilor negative, a bolilor si a pierderilor de bani si, nu in ultimul rand, alungand ghinionul. Este o piatra care ne protejeaza atat impotriva deochiului, a gandurilor rele, blesteme sau vraji si, in general, a magiei negre, cat si impotriva radiatiilor nocive, precum razele X sau radiatia ce provine de la telefoanele mobile, televizor sau calculator. Insa, tocmai datorita faptului ca absorb masiv toate energiile negative din jurul nostru, ele trebuie purificate foarte des, daca este posibil chiar zilnic. Fiind o piatra moale si sensibila, trebuie folosite doar tehnicile blande de purificare. Cu un spectru atat de larg de actiune, malachitul este recomandat sa fie programat mental, meditand cateva minute asupra scopurilor in care vrem sa-i canalizam energiile protectoare. Se spune ca aceasta piatra ar fi capabila sa ne si avertizeze de pericole, fie schimbandu-si culoarea sau chiar spargandu-se in doua in cazul unui pericol iminent. Nu este insa mai putin adevarat ca ele isi pot schimba efectiv culoarea datorita unor reactii chimice intr-un mediu poluat si se pot sparge relativ usor in cazul unor socuri mai puternice.
Asociata Arhanghelului Raphael, ingerul sanatatii si al unui  mod de viata sanatos, ingerul bucuriei de a trai, al rasului, veseliei si al iubirii, malachitul ne ajuta sa ne pastram sanatatea si sa ne recuperam dupa boala, fiind o piatra benefica pentru toate chakrele si pentru majoritatea zodiilor. Ne scapa de sentimentele distructive, de gelozie si posesivitate, de neincredere si nesiguranta. Malachitul este o piatra recomandata si in cristaloterapie, atat prin asezarea ei pe chakre, de exemplu pe plexul solar, pentru a absorbi emotiile negative, cat si pe organele bolnave, fiind benefic atat pentru organele interne, pentru sistemul hormonal sau pentru cresterea acuitatii vizuale, cat si impotriva depresiilor sau a vertijului. Pietrele sub forma de sfere, discuri sau cilindri sunt recomandate si pentru masaj si reflexoterapie.
Fiind  un minereu pe baza de cupru, se gaseste mai ales in minele de cupru, fiind extras in special in Zair, Arizona si Muntii Urali, de unde au fost extrase si coloanele de malachit prezente la Kremlin.
Numele vine din greaca, malachos insemnand moale, fin, iar egiptenii il venerau ca piatra a sperantei si increderii, ce aduce noroc si armonie in casnicie. Era insa folosit sub forma de pulbere si la machiaj si ca medicament, avand renumele de cea mai cunoscuta piatra semipretioasa medicinala. Dar, inainte de toate, malachitul a reprezentat si reprezinta o foarte cautata piatra semipretioasa, din care in Antichitate se confectionau amulete si scarabei aducatori de noroc, iar astazi, marii creatori realizeaza bijuterii deosebite, carora cu greu ai putea sa le rezisti. Pentru a te convinge, este suficient sa faci o vizita la magazinele You&Me si iti va fi imposibil sa nu te indragostesti de frumusetea acestor pietre pe care le vei descoperi in colectiile brandului Ziio, recunoscut pentru combinatiile incredibile de pietre semipretioase si pentru designul impunator al bijuteriilor. Cu asemenea bijuterii te poti simti ca o regina! Poti fi o regina!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy