Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Turmalina, intre eleganta si… terapie!


Turmalina, intre eleganta si… terapie!

Email Imprimare

Turmalina este o piatra magnifica ce poate avea cele mai variate culori, de la verde si albastru pana la rosu si chiar negru, cu un aspect sticlos sau rasinos. Cele mai frecvente cristale de turmalina sunt cele verzi, recomandate barbatilor, si cele roz, recomandate femeilor, cele rosii fiind numite si rubine de Siberia. Aceste minunate jocuri de culori se datoreaza faptului ca in compozitia turmalinei pot aparea 26 de elemente diferite, precum potasiu, magneziu, fier etc. Si nu numai ca aceste variatii de culori pot aparea de la o piatra la alta sau pot crea fascinante jocuri cromatice pe suprafata unei pietre, dar cristalele de turmalina au de multe ori si proprietatea de a-si schimba culoarea in functie de directia din care le privim. Sunt pietre ce ne incanta in elegante bijuterii, dar care sunt recomandate si de specialistii in cristaloterapie pentru diferite afectiuni!

Turmalina este o piatra semipretioasa apreciata atat de femei, cat si de barbati. Si nu numai in bijuterii! Cupa Campionatului German de fotbal este ornata cu 16 cristale de turmalina. Si aveau de unde sa se inspire, caci in China si Coreea coroana imparatului era si ea impodobita cu cristale de turmalina.
Cristalele de turmalina exercita un important rol protector, absorb energiile negative, confera un somn odihnitor, sporesc concentrarea, aduc inspiratie, incredere si echilibru, un plus de sensibilitate si intelegere. Se spune ca echilibreaza sistemul endocrin si vitalizeaza organismul.
Turmalina este si o piatra samanica folosita in prezicerea viitorului, folosita ca protectie in timpul ritualurilor care purifica si echilibreaza toate chakrele, formand un scut protector in jurul corpului, purificand aura si indepartand blocajele. Ea reechilibreaza meridianele, promoveaza intelegerea de sine si a celorlalti, intareste increderea in sine si atenueaza frica. In plus, turmalina de culoare rosie, galbena si bruna este benefica sexualitatii, inlaturand disfunctiile emotionale si echilibrand energiile masculine si feminine.
Culoarea atrage insa dupa sine si importante variatii ale proprietatilor acestor cristale. Turmalina de culoare galbena, usor de confundat cu topazul, este o piata a iubirii, recomandata celor care merg cu imaginatia dincolo de realitate. Stimuleaza plexul solar si deschide calea spirituala. Este benefica activitatilor intelectuale si in afaceri. Protejeaza stomacul, ficatul, splina, rinichii si vezica biliara. Cea de culoare albastra poate fi confundata cu acvamarinul, safirul sau spinelul albastru. Se considera ca alunga stresul, temerile si grijile. Stimuleaza dorinta de libertate spirituala si de claritate a exprimarii. Combate insomnia si transpiratia nocturna. Ajuta la recunoasterea adevarului, la gasirea echilibrului, stimuland intuitia, armonia si dragostea. La randul ei, turmalina neagra protejeaza impotriva energiilor negative, potenteaza altruismul, stimuleaza intelectul, reduce anxietatea, depresia si obsesiile, mareste vitalitatea organismului si are un rol protector impotriva radiatiilor nocive.
Cristalele de culoare galbena sunt potrivite mai ales pentru Sagetatori, cele albastre - pentru Balanta, cele negre - pentru Scorpion si Capricorn, in timp ce Taurul si Fecioara se pot bucura de toate culorile turmalinei.
Aceste cristale sunt folosite insa inclusiv in optica si electronica, datorita proprietatilor remarcabile cunoscute in parte deja din Antichitate, numele venind din limba vorbita in Sri Lanka. Aceste proprietati electrice, magnetice si optice cu totul speciale ii confera turmalinei si calitati terapeutice remarcabile. Astfel, turmalina are capacitatea sa stimuleze metabolismul celular, circulatia sangvina, sa echilibreze sistemul limfatic, sa restabileasca echilibrele la nivelul sistemului endocrin si a celui nervos, sa asigure energia vitala pentru organism. Turmalina conduce la reducerea durerilor si a inflamatiilor, la accelerarea procesului de vindecare in cazul intinderii ligamentelor, arsurilor si ranilor. Se considera ca ajuta la eliminarea toxinelor si la oxigenarea intregului organism, imbunatateste starea psihica si creste capacitatea de munca. Ea are si o importanta functie de protectie asupra inimii. Contribuie la imbunatatirea reglarii termice, la cresterea imunitatii, elimina starile de oboseala si moleseala. Astfel, calitatile remarcabie ale acestor cristale au fost studiate indelung si au condus la o serie intreaga de aplicatii terapeutice.
Insa nimic nu egaleaza bucuria de a purta o bijuterie realizata din cristale de turmalina, cu eleganta, stil, clasa. Mai ales, atunci cand designeri de exceptie iti ofera piese unice de un rafinament aparte. Ce poate fi mai minunat decat sa beneficiezi de o superba bijuterie care sa actioneze in acelasi timp si ca un adevarat panaceu?! In magazinele You&Me vei gasi colectii de superbe bijuterii cu pietre de turmalina care nu vor intarzia sa te cucereasca, gratie coloritului si elegantei lor inegalabile. Credem ca bijuteriile cu turmalina, in combinatie cu alte pietre semipretioase care iti sunt propuse de brandul italian Ziio, te vor incanta si le vei considera alegerea perfecta pentru superbele rochii albe de vara…

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy