Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Granatele, simbol al iubirii


Granatele, simbol al iubirii

Email Imprimare

De multe ori vrem sa ne declaram iubirea, fidelitatea sau fericirea fara sa ne exprimam in mod explicit. Pentru aceasta gasim in magazinele You&Me cadoul ideal, simbol al acestor alese sentimente, bijuteriile cu granate.
Granatul este un mineral din grupa silicatilor, care poate aparea sub forma unor mici cristale, dar si in forme masive, ce pot atinge chiar zeci si sute de kilograme. Cele mai multe au fost gasite in SUA, Africa de Sud si Sri Lanka, dar si in Cehia, foarte aproape de Praga. Datorita frumusetii lor, granatele sunt utilizate in primul rand ca bijuterii, dar proprietatile lor speciale le fac sa fie folosite si in industrie.

Culorile granatelor
Diversitatea granatelor este extrem de mare, in general putand fi confundate cu rubinul, dar in alte situatii cu jadul, culoarea lor variind de la incolor la rosu, purpuriu, rosu-negru si pana la galben, verde, brun sau negru. Ele pot aparea, in combinatii cu fier-aluminiu, in culori de la rosu la brun si negru, fiind denumite si "rubin alabanda" sau almandin, cele mai obisnuite granate fiind de un rosu-purpuriu. La randul lor, combinatiile cu magneziu si aluminiu de culoare rosie sunt denumite si "rubin american", pirop sau "rubin cehesc". Dar paleta cromatica poate fi mult mai larga. Astfel, in combinatie cu mangan si aluminiu, sub denumirea de spesartin, apar in culori de galben si brun, iar in combinatii cu calciu si fier, sub denumirea de andradit, apar intr-un spectru mult mai larg, ce merge de la incolor la galben, verde, brun si negru. Ele pot fi confundate insa si cu jadul, asa cum apar in combinatie cu calciu si aluminiu, fiind denumite si "jad african" sau "rubin de Montana", aparand in culori ce merg de la incolor la galben, verde si brun. Si combinatiile nu se opresc aici, existand de exemplu si combinatii cu calciu si crom, denumite si urarovit, de culoare verde sau combinatii de pirop cu almandine, denumite si rodolit, cu o culoare ce variaza de la roz la zmeuriu si la culoarea levanticii.

Semnificatiile granatelor
Granatul reprezinta, inainte de toate, o piatra a angajamentului total, a devotamentului si a dragostei. Se spune ca granatele protejeaza familia, sotiile si mamele. Este o piatra a fertilitatii, a sanatatii si a energiei, iar atunci cand este oferita cadou reprezinta un simbol al iubirii si fidelitatii, al fericirii. Se crede ca granatele aduc afectiune, caldura si compasiune, dar si protectie, putere si rezistenta. Este o piatra plina de magnetism, o piatra a prieteniei, a respectului si a popularitatii, care aduce succes si abundenta. Si, in acelasi timp, stabilitate si ordine. Ea ajuta la atingerea scopurilor si la depasirea complexelor de inferioritate, scazand in acelasi timp anxietatea si combatand depresia si stresul. Creste respectul de sine si spiritul de responsabilitate, sporeste imaginatia, creativitatea, inteligenta, increderea, vointa si ambitia, spiritul de initiativa. Ea faciliteaza negocierile si favorizeaza relatiile si cooperarea. Granatul reprezinta in acelasi timp o piatra vindecatoare, benefica in perioade de tristete si de suferinte si ne ajuta la meditatie si rugaciune. Trebuie subliniat si rolul protector asupra sanatatii, protectia impotriva accidentelor, in special impotriva celor ce presupun pierderi de sange. Granatele intaresc, purifica si vitalizeaza organismul. Ajuta la depasirea hemoragiilor si anemiilor, se crede ca sunt benefice impotriva inflamatiilor si diferitelor intoxicatii. Sunt recomandate pentru cei cu probleme ale sistemului cardiovascular sau cu probleme legate de formula sangvina, celule albe sau hemoglobina, dar si pentru cei cu probleme hormonale. Ele reprezinta un stimulent sexual si in acelasi timp combat infertilitatea si echilibreaza menstruatia. Sunt benefice in egala masura pentru tiroida, dar si pentru splina, si in cazul problemelor renale, hepatice sau la nivelul coloanei vertebrale.

Granatele si moda
Granatele reprezinta insa si o bijuterie rafinata, pe care nu ai cum sa nu o admiri. Este suficient sa faci o vizita la magazinele You&Me si te vei convinge de frumusetea acestor minunate pietre. Si, dintre nenumaratele bijuterii prezente, aici o vei gasi si pe cea care te asteapta special, fiindu-ti harazita spre a te veghea in afaceri si in dragoste. Pentru ca dincolo de recomandarile traditionale, mai mult sau mai putin credibile, mai mult sau mai putin dovedite stiintific, dar sustinute de o serie intreaga de legende si povesti, granatele ne ajuta sa fim frumoase si mereu la moda… Culorile impresionante ale bijuteriilor cu granate, acel rosu al lor care trage toate privirile, ne vor face cu siguranta sa stralucim, mai ales daca pietrele sunt montate in bijuterii cu design modern, rafinat, elegant, de-a dreptul imperial, cum sunt bijuteriile Ziio, pe care le gasiti in exclusivitate in Romania in magazinele You&Me.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy