Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Opalul, iubire si speranta


Opalul, iubire si speranta

Email Imprimare

Opalul reprezinta o piatra deosebita, considerata la romani piatra iubirii sau piatra sperantei. Numele ei provine din sanscrita, unde inseamna tocmai… bijuterie! Ea este insa o piatra destul de moale, care trebuie bine protejata, ce poate fi confundata cu cuartul roz sau alb, cu labradoritul sau cu piatra lunii. Cu un aspect lucios, perlat si translucid, este o piatra relativ usoara, rece, cu culori intrepatrunse. Ea poate fi transparenta sau translucida. Valoarea ei este data in mare masura de efectul opalescent. 

Opalul reprezinta un bioxid natural de siliciu hidratat. In natura se gaseste ca umplutura a unui filon sau sub forma de granule. Este destul de rar si ca atare de valoros. Prezent pe toate continentele, se gaseste insa mai mult in sudul Australiei, surse importante de opal gasindu-se insa si in alte parti ale lumii, precum in Peru.
Opalul prezinta un colorit extrem de variat, oferind toate culorile curcubeului. El poate fi multicolor, alb, albastriu, galben, rosu, maro sau portocaliu, verde, gri, brun sau negru, uneori chiar incolor. Opalele cu nuante de rosu, datorate continutului de cupru, sunt numite si opale de foc. Deosebit de interesante sunt reflexiile lui irizate si efectele date de opalescenta cu un joc fascinant de culori datorat fenomenului de interferenta.
Sunt nenumarate varietati de opal. Opalul seminegru sau opalul negru, cu nuante cenusii cu alb, deja mentionatul opal de foc, in nuante de rosu-portocaliu transparent, opalul roz in nuante de roz cu straturi de alb, maro si gri, opalul alb de un alb translucid sau opalul alb laptos cu nuante de alb si pete de diverse culori, opalul arlechin in cele mai variate culori, girasolul translucid, asemanator pietrei lunii, sau opalul de apa, transparent si incolor. Exista insa si varianta sintetica, asa-numita sticla de opal, numita si opalit sau piatra lunii artificiala, cu un aspect alb laptos, transparent si cu irizatii de diferite culori, in general galben si bleu.
Opalul este o piatra a iubirii, a atractiei fizice si a pasiunii, a erotismului, dar este in acelasi timp si o piatra spirituala si magica. Nu trebuie uitat ca opalul confera stabilitate si are prin excelenta si o functie protectoare ce se manifesta pe toate planurile. Se spune ca opalul mentine fidelitatea si loialitatea in cuplu. Te ajuta sa-ti cresti increderea in propria persoana si capacitatea de seductie. Ne apara in egala masura de influetele astrale negative, precum si de cele telurice sau de deochi si reprezinta o pavaza si impotriva afectiunilor generate de traume si infectii, fiind in acelasi timp benefic pentru vaz, auz si impotriva durerilor de cap. Avand un puternic rol protector pentru sanatate, se spune ca usureaza nasterea, regleaza nivelul de insulina, este benefic pentru sistemul digestiv, renal si sangvin, pentru splina, pentru timus, dar si in caz de febra si infectii. Este o piatra care il ajuta pe purtator sa-si scoata la iveala intregul potential, ii confera farmec si frumusete, carisma si incredere in propria persoana si - nu in ultimul rand - noroc si bogatie, energie fizica si relaxare. Stimuleaza creativitatea, te inspira, antreneaza spontaneitatea si imaginatia si te ajuta sa accepti modificarile necesare ce apar in viata. Se spune ca paleste in fata unui dusman si isi intensifica nuantele in prezenta unui prieten adevarat. Te ajuta sa scapi de instabilitatea emotionala, de starile tensionate, de incordare si nervozitate, sa eviti atitudinile ciudate, bizare si extravagante, oscilatiile temperamentale. Si nu numai sa eviti starile negative, ci sa te bucuri in locul lor de dragoste, de trairile romantice, dar si de succesul material. Protectoare si romantic, pietrele de opal le puteti gasi in rafinate bijuterii ce va asteapta la magazinele You&Me.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy