Duminica, 26 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool

Blogurile brandurilor Dacic Cool

Mierea, un vechi remediu redescoperit

Email Imprimare

Oamenii au folosit mierea pe post de medicament inca din vechime, iar cele mai vechi documente scrise atesta acest lucru. Era prescrisa de terapeutii din toate regiunile globului, din toate popoarele, pentru o gama larga de afectiuni. De-a lungul timpului, mierea a fost folosita in medicina populara fara intrerupere. Astazi, asistam la o adevarata renastere a acestui medicament natural, care incepe sa fie acceptat si de lumea medicala. Totusi, potentialul terapeutic al mierii este inca nevalorificat la scara larga. Chiar daca inca nu sunt cunoscute toate mecanismele prin care actioneaza, fiind necesare noi investigatii, efectele mierii sunt evidente, iar medicina conventionala ar trebui sa-i acorde recunoasterea oficiala.

Prin ce este unica mierea Manuka

Email Imprimare

In Noua Zeelanda, toata lumea stie ca mierea Manuka este un tratament deosebit de eficient pentru rani si infectii. Calitatile uimitoare ale acestei mieri locale au fost studiate si de catre specialisti, care au incercat sa le explice din punct de vedere stiintific si medical. Unul dintre acestia este Peter Molan, care a publicat rezultatele studiilor sale in reviste de specialitate. Exista in jur de 50 de studii publicate in revistele medicale care arata ca mierea vindeca ranile la fel de eficient ca un medicament. S-a demonstrat ca mierea are activitate antibiotica, insa aceasta variaza mult in functie de tipul de miere. Unele varietati de miere nu au un efect antibacterian mai mare decat al zaharului, in timp ce altele pot fi diluate chiar si de 100 de ori si inca distrug si opresc dezvoltarea bacteriilor.

Mierea, un veritabil medicament

Email Imprimare

Efectele terapeutice ale mierii sunt cunoscute de mii de ani. Chiar daca oamenii de stiinta nu au reusit inca sa explice pe de-a-ntregul mecanismele biochimice care fac posibile aceste efecte, rezultatele consumului de miere asupra sanatatii sunt evidente. Studiile realizate au relevat foarte multe lucruri despre miere, despre efectele diferitelor tipuri de miere. Insa, cu toate ca au fost publicate numeroase studii in revistele de specialitate si cu toate ca mierea a fost considerata in mod traditional un medicament, in tarile dezvoltate de astazi mierea este vazuta inca de multi medici drept un medicament alternativ sau complementar.

Mierea Manuka, un nou ingredient-minune in cosmetica

Email Imprimare

In sezonul rece, pielea noastra are nevoie de o ingrijire mai speciala. Agresiunea factorilor exteriori asupra tenului si pielii mainilor este mult mai pronuntata: pe langa radiatiile solare, amplificate acum de albul zapezii, avem gerul, aerul uscat, variatiile bruste de temperatura si intemperiile. De aceea, produsele cosmetice pe care le folosim trebuie alese cu grija. O hidratare corecta este acum mai importanta decat oricand. Si poate ca este cazul ca, alaturi de produsele obisnuite, deja clasice, alaturi de brandurile pe care le cunoastem si le folosim de mai multi ani de zile, sa incercam unele produse noi.

Cosmeticele bio, cele mai cautate

Email Imprimare

Femeile sunt foarte interesate de aspectul fizic, astfel ca aloca, in fiecare luna, un buget destul de important pentru produse cosmetice. Chiar daca am traversat o perioada de criza economica si chiar daca romancele cheltuie mai putini bani pe cosmetice comparativ cu femeile din alte tari, sectorul cosmetic a inregistrat, si la noi, o crestere in ultimii ani. De altfel, tara noastra are traditie in cosmetica, iar in ultima perioada produsele locale sunt tot mai apreciate in strainatate. Unul din factorii care au ajutat la cresterea exporturilor a fost si este in continuare vanzarea online.

Albinele si sanatatea

Email Imprimare

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au cunoscut efectele benefice ale mierii asupra sanatatii. Insa nu doar egiptenii, evreii, grecii sau romanii stiau de importanta albinelor, ci si stramosii nostri, dacii. Istoricii vremii relateaza ca pe taramurile din nordul Dunarii existau multe prisaci si oameni priceputi in a le administra. Dulce ca mierea sau tara in care curge lapte si miere sunt expresii bine cunoscute. Datorita faptului ca este un produs de-a dreptul miraculos, mierea a fost dintotdeauna asociata cu divinitatea, cu zeii, cu o lume a bunastarii, cu raiul... Se spune chiar ca Zeus a transformat o nimfa in albina pentru ca ea sa ii produca mierea si alte produse apicole pe care si le dorea cu ardoare.
Mierea este un indulcitor natural, sanatos, pentru ceai, dar si pentru cafea. Cea de salcam nu schimba gustul, de aceea este mai potrivita pentru cafea.
Mierea monoflora este obtinuta de albine dintr-o singura specie de plante, in timp ce mierea poliflora se obtine din mai multe soiuri. Mierea monoflora conserva insa mai bine calitatile plantei respective, principiile sale active care ajuta la sanatate.
Desigur, stupul furnizeaza si alte produse care ajuta la mentinerea sanatatii: polenul, propolisul, pastura etc.
Mierea, alaturi de alte produse apicole, poate fi gasita, de asemenea, printre ingredientele unor produse alimentare, cum ar fi dulciurile, anumite bauturi, si nealimentare – sapunuri naturale, creme, lotiuni.
Despre beneficiile mierii a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare Apiland, in rubrica Arta de a trai sanatos a emisiunii Europolis, difuzata pe TVR 1 in data de 5 noiembrie 2013. Puteti urmari inregistrarea emisiunii chiar aici. (Foto: Stock.XCHNG)

Produse de exceptie la Indagra - gama Apimond cu celule stem si venin de albine

Email Imprimare

Apimond participa si in acest an la Indagra cu o intreaga gama de produse inovatoare, pe care le puteti testa daca vizitati acest targ care se desfasoara la Romexpo pana duminica, 3 noiembrie. Prezenta Apimond la targuri este o expresie a preocuparii permanente de a intelege cat mai bine asteptarile consumatorilor, trendurile pietei si a ne pastra intr-un permanent dialog cu consumatorii ale caror pareri si asteptari sunt atat de importante pentru noi. Si - nu mai putin importanta - este ocazia de a putea face cunoscute calitatile de exceptie ale noilor noastre produse.

Miracolele propolisului

Email Imprimare

Am vorbit despre produsele stupului, fiecare cu calitatile sale, insa propolisul este cu adevarat miraculos. Nu degeaba numele sau tradus din limba greaca inseamna inaintea cetatii (pro si polis), prin urmare, ceva care apara, protejeaza cetatea.
Ce este propolisul, de fapt? Este un amestec de rasini pe care albinele le culeg din mugurii plantelor tinere. Ii adauga anumite enzime proprii, apoi tapeteaza peretii interiori ai stupului cu substanta obtinuta.
Propolisul se recolteaza de pe peretii stupului prin razuire, cand afara sunt peste 20 de grade Celsius, pentru ca acesta sa se inmoaie suficient.
Poate fi consumat ca atare, solid, nedizolvat. Putem lua o bucatica de propolis pe care sa o tinem in gura pana cand se dizolva.
Beneficiile propolisului sunt multiple: sporeste imunitatea, ucide bacteriile si unele virusuri, tratand racelile si gripele, dezinfecteaza zona bucala (dupa o interventie stomatologica, de exemplu).
Multa lume cunoaste tinctura de propolis, care este mai usor de utilizat. Avand actiune antiseptica, o putem folosi si in uz extern, in cazul unor rani superficiale, arsuri etc. Dupa aplicare, se formeaza o pelicula subtire, care permite tesutului cutanat sa se refaca mai usor.
Exista si tincturi sub forma de spray, utile pentru problemele gatului (amigdalita, guturai etc.). In plus, propolisul este un ingredient in unele sapunuri antibacteriene.
Despre beneficiile propolisului a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare Apiland, in emisiunea saptamanala Cu... minte de duminica, de la Radio Romania Cultural, pe care v-o punem la dispozitie aici. (Foto: Stock.XCHNG)

Laptisorul de matca pur si crud

Email Imprimare

Un alt produs al stupului, mai special, este laptisorul de matca pur si crud. Acesta se pastreaza la frigider, la o temperatura de 2 pana la 6 grade Celsius, de la recoltare pana cand ajunge la clientul final, pe tot lantul de distributie. De aceea, recomandarea este sa cumparati laptisor de matca crud doar de la magazinele care il depoziteaza in frigider. Poate fi comandat si online, caci rezista cateva zile (durata transportului). La fel, acasa trebuie sa-l tinem tot la frigider.
Laptisorul de matca are un gust specific. Nu toata lumea il apreciaza – de aceea, o idee este sa-l dizolvam in miere. Mierea are proprietati antiseptice, astfel ca, amestecat in miere, laptisorul de matca crud poate rezista si la temperatura camerei. Totusi, pentru ca mierea sa aiba forta de a pastra intacte proprietatile laptisorului de matca, proportia acestuia nu trebuie sa depaseasca 2% din cantitatea de miere.
Laptisorul de matca are multe calitati. Este un excelent tonifiant, un foarte bun imunizant, fiind recomandat pentru prevenirea racelilor si gripelor. De asemenea, este foarte bun pentru memorie, ajutandu-i pe elevi si studenti in perioadele solicitante din punct de vedere intelectual. Laptisorul de matca intarzie procesele de imbatranire si este utilizat si in cosmetica. Poate fi folosit si pe post de masca, dar cel mai bine este sa-l consumam in uz intern. Cantitatea recomandata este de 1-2 grame pe zi. Recipientul in care pastram laptisorul de matca la frigider are o lingurita speciala care ne ajuta sa portionam cantitatea.
Despre produsele stupului si beneficiile acestora a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare Apiland, in emisiunea saptamanala Cu... minte de duminica, difuzata de Radio Romania Cultural. Va invitam sa o ascultati! (Foto: Stock.XCHNG)

Pastura, "painea albinelor"

Email Imprimare

Despre pastura se cunosc mai putine lucruri. Pastura este, de fapt, un polen fermentat in cadrul proceselor naturale din interiorul stupului. Albinele culeg polenul din flori, il aduc in stup, il depoziteaza in celula-fagure, alaturi de miere si diverse enzime. Temperatura si umiditatea specifice stupului fac ca acest polen sa fermenteze.
Pastura mai este numita si painea albinelor. Este foarte benefica pentru unele afectiuni, mai ales pentru cele din zona ficatului, posibil mai benefica decat polenul. Organismul nostru o digera si o asimileaza mult mai usor decat polenul, astfel ca beneficiem mult mai mult de principiile active din continutul acesteia.
Are un gust dulce-acrisor, iar cei care doresc sa se familiarizeze cu acest aliment sunt invitati la intalnirile organizate de Dacic Cool, in care aducem produse ale stupului, traditionale in tara noastra, si discutam despre beneficiile lor.
Pastura se poate pastra la temperatura camerei, consumand zilnic doza recomandata.
Aflati mai multe despre beneficiile pasturii ascultand interventia Cecilia Caragea, consultant comunicare Apiland, in emisiunea saptamanala Cu... minte de duminica, de la Radio Romania Cultural, pe care v-o punem la dispozitie aici. (Foto: Stock.XCHNG)

Polenuri crude monoflore: prun si salcie

Email Imprimare

Cu totul deosebite sunt polenurile monoflore de prun si de salcie. Sunt foarte bune la gust, fiind preferate de public la intalnirile de degustare organizate de noi sub egida Dacic Cool.
Desigur, la fel ca toate polenurile crude, si acestea au calitati de exceptie. Polenul crud de prun este benefic (la fel ca prunele) pentru sistemul digestiv, pe care il protejeaza si il echilibreaza, actionand asupra ficatului si bilei, stomacului, regland chiar apetitul alimentar. In plus, creste rezistenta la efort si ne imbunatateste tonusul fizic general. Este si un bun stimulent al memoriei.
Polenul crud de salcie este unul special, chiar este denumit perla polenurilor. Are o culoare aurie foarte placuta, o aroma parfumata si un gust delicios. Intareste imunitatea si este benefic pentru colon. Deoarece este bogat in acid folic, protejeaza embrionul in timpul sarcinii – de aceea, este recomandat femeilor care urmeaza sa ramana insarcinate si viitoarelor mamici. In plus, are efecte de crestere a fertilitatii.
Mai multe lucruri despre beneficiile polenurilor monoflore puteti afla ascultand interventia Cecilia Caragea, consultant comunicare Apiland, in emisiunea saptamanala Cu... minte de duminica, de la Radio Romania Cultural, pe care v-o punem la dispozitie aici. (Foto: Stock.XCHNG)

Polenuri crude monoflore: paducel, iarba neagra, trandafir salbatic

Email Imprimare

Un polen monoflor cu calitati deosebite este polenul crud de paducel. Supranumit ingerul pazitor al inimii, acesta este cunoscut din vechime pentru efectele sale benefice asupra aparatului cardio-vasculator – protejeaza inima si ii regleaza bataile, regleaza tensiunea arteriala si reda elasticitatea vaselor sanguine. De aceea este si cautat de persoanele care au probleme cu inima sau cu colesterolul.
Polenul crud de trandafir salbatic este supranumit ingerul pazitor al colonului deoarece are o mare capacitate de a ajuta tranzitul intestinal si de a preveni inflamatiile de la nivelul colonului. De asemenea, intareste imunitatea generala. Gustul este dulce, cu o nuanta amaruie.
Polenul crud de iarba neagra (Calluna vulgaris) este benefic pentru rinichi, stimuland buna functionare a acestora. Ajuta foarte mult si la detoxifierea organismului - de aceea este indicat in astfel de cure de detoxifiere generala.
Despre produsele stupului si despre beneficiile polenurilor monoflore a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare Apiland, in emisiunea saptamanala Cu... minte de duminica, difuzata la Radio Romania Cultural. Va invitam sa o ascultati! (Foto: Stock.XCHNG)

Polenuri crude monoflore

Email Imprimare

In general, lumea cunoaste polenul poliflor, insa exista multe tipuri de polen monoflor. Culoarea acestora variaza in functie de florile din care au fost obtinute. La fel, gustul lor este diferit – unele sunt mai dulci, altele acrisoare, altele au o tenta amaruie.
Unul dintre aceste polenuri monoflore este polenul crud de mar. Cu totii cunoastem proverbul care spune ca un mar pe zi tine doctorul departe. Intr-adevar, marul este un fruct deosebit de sanatos. De aceea, si polenul obtinut din flori de mar este foarte benefic pentru sanatate, pentru metabolism. Chiar este supranumit ingerul pazitor al metabolismului general. Fiind un aliment viu, polenul crud de mar contine multe enzime, bacterii bune si alte ingrediente foarte benefice. De asemenea, intareste imunitatea si are rolul de a proteja miocardul.
Din cauza ca florile de mar dureaza foarte putin, cantitatile de polen crud de mar sunt mici.
Un alt polen crud, apreciat de catre copii, este polenul de castan dulce si mur. Este un polen combinat, deoarece murul creste in zonele cu castani. Este foarte bun pentru stimularea si reglarea circulatiei sanguine, protejeaza vasele de sange, inclusiv capilarele si este bogat in substante antioxidante. Din castan dulce se prepara o serie de unguente benefice pentru circulatie, astfel ca nu e de mirare ca si polenul crud de castan dulce si mur are aceste efecte.
Lucruri interesante despre polenurile monoflore si beneficiile acestora au fost impartasite de catre Cecilia Caragea, consultant comunicare Apiland, in emisiunea saptamanala Cu... minte de duminica, de la Radio Romania Cultural, pe care o puteti asculta aici. (Foto: Stock.XCHNG)

La ce este bun polenul

Email Imprimare

Polenul are numeroase indicatii terapeutice. In primul rand, este foarte util pentru cresterea imunitatii generale a organismului. De aceea, e bine sa consumam polen mai ales toamna si primavara, in sezoanele in care apar racelile si gripele. Este mult mai simplu sa prevenim imbolnavirile, sa ne intarim imunitatea cu ajutorul unor produse naturale, sanatoase, decat sa apelam ulerior la medicamente. De asemenea, este mult mai ieftin!
Prin urmare, se recomanda o cura de 7 saptamani toamna si o cura de 7 saptamani primavara. Copiii pot lua o lingurita de polen dimineata, iar adultii, 1-2 linguri de polen pe zi. Polenul crud Apiland se gaseste sub forma de caserole – pentru o cura completa este nevoie, asadar, de aproximativ 3 caserole.
Cei care nu apreciaza gustul polenului crud - de exemplu unii copii – il pot consuma adaugandu-l altor alimente. Printre acestea se numara iaurturile, iaurturile cu fructe, salatele cu fructe, mierea si alte combinatii. Pentru cei care inca sunt reticenti cu privire la acest nou aliment (cunoscut, totusi, de mii de ani), ne-am gandit sa organizam o serie de intalniri sub egida Dacic Cool, in care cei interesati sa poata degusta mai multe varietati de polen crud, atat poliflor, cat si monoflore. Am fost incantati de reactia pozitiva a publicului, care a apreciat gustul acestui aliment sanatos. Intr-adevar, exista unele tipuri de polen care au un gust mai amarui, cum sunt cele de paducel sau de trandafir salbatic, dar, atunci cand vine vorba de sanatatea noastra, putem trece peste un asemenea detaliu.
Aflati mai multe despre produsele stupului si beneficiile acestora ascultand interventia Ceciliei Caragea, consultant comunicare Apiland, in emisiunea saptamanala Cu... minte de duminica, de la Radio Romania Cultural, pe care v-o punem la dispozitie aici. (Foto: Stock.XCHNG)

O seara exotica

Email Imprimare

Ieri a fost o zi cu totul speciala pentru magazinul Exotique. Aniversarea de 10 ani de existenta pe piata romaneasca a fost marcata printr-un eveniment deosebit, Exotique Open Day, care s-a derulat in showroom-ul de pe Splaiul Unirii. Ziua portilor deschise a inceput prin prezentarea noilor colectii, printre care o inedita Industrial Collection, cu piese de mobilier si accesorii avand un design inspirat din elementele industriale de odinioara. A fost apoi o conferinta de presa, dupa care a urmat cocktail-ul, un speech al doamnei Pusa Hack, fondatoarea brandului Exotique, si o tombola cu premii-surpriza. Practic, un program complet, care a avut tot ce trebuie.

Cum se pastreaza polenul crud

Email Imprimare

Pentru a-si conserva toate principiile active pe care le contine, prin urmare, pentru ca sanatatea noastra sa beneficieze din plin de calitatile sale, polenul pur si crud trebuie pastrat in conditii speciale.
Inca de la recoltare, acesta se depoziteaza in congelator, la o temperatura de -5 pana la -18 grade Celsius. Polenul crud nu contine apa, asadar nu ingheata. Important este ca aceasta temperatura sa fie mentinuta pe tot lantul de distributie. Prin urmare, atat producatorul, cat si distribuitorii si magazinele de desfacere trebuie sa pastreze polenul crud la congelator. Asadar, atunci cand gasiti polen crud la un magazin de produse naturale sau in piata si observati ca nu este tinut la congelator, nu ar trebui sa-l achizitionati.
Polenul crud poate rezista la temperatura camerei cel mult cateva zile. De aceea, dupa ce il cumparam si il ducem acasa, trebuie sa-l punem si noi la congelator. Ne luam cantitatile necesare curei noastre zilnice (o lingurita, doua), apoi il punem din nou la pastrare in congelator.
Despre produsele stupului si beneficiile acestora a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare Apiland, in emisiunea saptamanala Cu... minte de duminica, difuzata la Radio Romania Cultural. Va invitam sa o ascultati! (Foto: Stock.XCHNG)

Argument pentru polenul crud

Email Imprimare

Polenul, pastura, laptisorul de matca, propolisul sunt, toate, produse apicole care au nenumarate beneficii pentru sanatatea noastra. In plus, sunt delicioase si usor de procurat!
Polenul este un aliment pe care il cunoaste toata lumea. Totusi, majoritatea dintre noi il stim asa cum era el prezentat mai de mult, si anume sub forma uscata. Nu avea un gust foarte bun si, de multe ori, trebuia amestecat cu miere sau pus in lapte. Astazi, lucrurile s-au schimbat. In bine! Caci acum avem la dispozitie polenul crud, polenul in forma sa originala. Acest polen este mult mai bun fata de polenul uscat, caci pastreaza intacte toate calitatile initiale. De asemenea, are un gust mult mai bun, fiind mai dulce – mai ales polenul de castan dulce si mur, cel mai potrivit pentru copii.
Polenul este acea pulbere fina pe care albinele o aduna de pe anterele florilor. Poate fi monoflor (de salcie, prun, iarba neagra etc.) sau poliflor, in functie de locul in care sunt asezati stupii. Polenul monoflor are avantajul ca ne da intr-o forma concentrata intreaga forta vitala si toate elementele nutritionale ale unei anumite plante.
Compania noastra, Apiland, va ofera produse apicole de o foarte buna calitate, obtinute prin metode bio si pastrate in conditii optime.
Despre produsele stupului si beneficiile acestora a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare Apiland, in emisiunea Cu... minte de duminica, difuzata la Radio Romania Cultural. Va invitam sa o ascultati! (Foto: Stock.XCHNG)

Noile colectii de la Exotique: Industrial Collection

Email Imprimare

Cu ocazia implinirii a 10 ani de prezenta pe piata romaneasca de mobilier si decoratiuni, magazinele Exotique ne propun noile colectii pentru anul 2014. Acestea vor fi prezentate in cadrul evenimentului aniversar Exotique Open Day.
Pe langa colectiile New Indian Collection – noi piese aduse din India, unele in culori vii, puternice, altele in nuante discrete si Leather & more – o colectie de lux care cuprinde canapele si fotolii din piele pentru living si birou, va fi prezentata si Industrial Collection.

Despre polenul crud monoflor

Email Imprimare

Calitatea polenului crud corect recoltat si pastrat la congelator, din momentul recoltarii si pana ce ajunge la consumator, a inceput sa fie recunoscuta de toata lumea. Este o mandrie pentru noi, cei de la Apiland, ca am reusit sa stabilim un adevarat standard de calitate. Si, in plus, diversitatea este si ea importanta, fiecare putand gasi la noi polenul de care are nevoie, fiind binecunoscut faptul ca fiecare tip de polen aduce propriile binefaceri pentru sanatatea noastra si fiecare vine cu propriul gust specific. Cine a gustat minunatul polen crud nu a avut cum sa nu se indragosteasca macar de gustul unuia dintre diferitele sortimente, daca nu de toate… Iar oferta noastra este in continua diversificare. Asa cum stiti, noi va oferim, alaturi de deja traditionalul nostru polen crud poliflor, noi sortimente de polen crud monoflor cu efecte terapeutice deosebite.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ...82 Inainte > Sfarsit >>